Завжди поруч

У  приміщенні управління Служби безпеки в Полтавській області відкрито меморіальну дошку на честь співробітника Центру спеціальних операцій СБУ “Альфа”, нашого земляка, капітана Геннадія Біліченка. Він загинув на буремному Сході від рук сепаратистів під час виконання військового завдання у квітні нинішнього року. Дошку встановлено поряд з меморіальною плитою пам’яті про співробітників управління, які загинули у Великій Вітчизняній війні.
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять Геннадія Біліченка, усіх героїв, які загинули за Україну, виконуючи громадянський і військовий обов’язок. Серед присутніх були виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олег Пругло, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, вдова загиблого офіцера СБУ та його син, колеги Геннадія Біліченка.
Начальник УСБУ в Полтавській області Олександр Кривич наголосив, що меморіальний комплекс – це пам’ять про людей, які самовіддано захищали незалежність нашої держави. “Ніякими словами втішити рідних і близьких ми не можемо. Гіркоту втрат може пом’якшити лише наша пам’ять про них”, – зазначив він. Дружина Геннадія Біліченка Наталія висловила подяку співробітникам її чоловіка за опіку над родиною. “Я хочу подякувати від нас із сином за вшанування пам’яті нашого батька і чоловіка. Також дякую співробітникам УСБУ Полтавщини за підтримку, яку вони надають уже восьмий місяць поспіль нашій родині. Вони завжди поруч”. До меморіального комплексу учасники скорботного заходу поклали квіти.
* * *
Спецпризначенець СБУ Геннадій Біліченко – серед перших героїв в Україні, які поклали життя під час виконання службових обов’язків на буремному Сході. Це сталося 13 квітня 2014 року під Слов’янськом. На співробітників Полтавського центру спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом напали сепаратисти, коли офіцери вели перемовини з місцевим населенням, – автомобіль із бійцями спецпідрозділу СБУ “Альфа” розстріляли з автоматів. Через два дні стало відомо, що керував диверсійною групою терорист Ігор Стрєлков, офіцер 45-го полку спеціального призначення, що базується в Підмосков’ї.
Указом Президента України Петра Порошенка “За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу” Геннадій Біліченко нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.