Професіоналізм, відповідальність, сумлінність

Державна статистика незалежної України однією з перших розпочала своє реформування і за незначний час впевнено освоїла європейські стандарти, завоювала довіру в суспільстві та успішно вирішує складні завдання інформаційного забезпечення державного управління та національної економіки. Органи державної статистики сьогодні вивчають практично всі аспекти сучасного життя.
Колективом працівників Головного управління статистики у Полтавській області багато зроблено у напрямку досягнення високого рівня в організації державних статистичних спостережень та запровадження передових технологій оброблення і поширення даних. Другий рік поспіль діє спрощена процедура подання звітності для респондентів та отримання ними звітно-статистичної документації за принципом “єдиного вікна”, яка передбачає збирання звітності за організаційною схемою взаємодії “працівник органу державної статистики – респондент”. Протягом року працівниками статорганів опрацьовується понад 630 тисяч первинних звітів, ведеться Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, який на обласному рівні налічує понад 38 тисяч суб’єктів, готується понад 800 експрес-випусків, 430 бюлетенів, 370 повідомлень, видаються статистичні збірники, економічні доповіді та прес-випуски з окремих питань, надаються довідки на запити керівних органів та інших користувачів.
Крім того, органи державної статистики області продовжують спрямовувати свої зусилля на залучення респондентів до подання статистичної та фінансової звітності в електронному вигляді. Так, упродовж 2014 року понад 4 тисячі респондентів подавали звіти в електронному вигляді за 111 формами державних статистичних спостережень.
Запорукою успішної роботи фахівців є високий професіоналізм, вірність громадянському обов’язку, відданість обраній справі, відповідальність і сумлінність у роботі.

Лариса КАЛАШНИК
Начальник  головного управління статистики у Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.