Ляльковий світ Сніжани Зімарєвої

Рік тому полтавка Сніжана Зімарєва відкрила в собі несподіваний талант до виготовлення авторської ляльки. У досвідченій, відповідальній і цілеспрямованій банківській працівниці прокинулась казкова мрія заселити світ довкола себе кумедними, добрими й щирими ляльковими персонажами. Власне, бажання створювати оригінальні вироби було в Світлани Анатоліївни давно, але довго вагалася щодо найцікавішого способу для втілення своїх задумів. Аж поки не з’явилася на світ її перша оригінальна лялька.
Роботи Сніжани Зімарєвої призначені переважно для інтер’єру. Найбільше авторці подобається працювати над створенням колоритних народних образів – козаків, завзятих українських господинь. Утім, добру компанію їм складають і різні казкові персонажі. Улюбленим витвором усієї родини Сніжани Анатоліївни став домовичок – охоронець домашнього затишку й злагоди.
Кожна лялька має свій характер, отож не будь-який костюм “погодиться” надягти. Щоб догодити, Сніжана Анатоліївна залюбки і шиє, і вишиває, і в’яже. Вдячна, що цим рукотворним премудрощам навчила її свого часу мама. Щоб виготовити ляльку, жінці потрібно близько трьох днів, адже всі елементи вона створює власноруч. Кожна робота цікава ще й тим, що може слугувати прикрасою для чайника чи маленьким тайничком, оскільки для основи ляльки використана звичайна … пластикова пляшка.
Нині лялькарка Сніжана Зімарєва захоплена новими феєричними ідеями на найказковішу в світі тематику новорічних див.

Світлана РАЗУМОВИЧ
Студентка-практикантка факультету філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.