Меморіальна дошка від однокласників

Звістка про загибель у зоні АТО 38-річного кременчужанина Романа Крутька глибоко вразила його однокласників. Вони навчалися у школі № 7 й закінчили її 1991 року. Останнім часом Роман разом із дружиною та двома доньками мешкав у селі Вовчик Лубенського району, де його нещодавно й поховали. Прагнучи вшанувати пам’ять героїчного шкільного товариша, його однокласники звернулися до адміністрації школи з проханням встановити на фасаді будівлі меморіальну дошку Романові Крутьку. Отримавши згоду, вони подали відповідне клопотання до міськвиконкому, виготовили меморіальну дошку за власний кошт.
Днями у школі № 7 відбулося її урочисте відкриття.
– Відтепер кожний, хто заходитиме до школи, буде бачити цю дошку й зацікавиться: а яким був цей усміхнений чоловік? – наголосила одна з однокласниць Віра Рощина.
Їм і справді було що розповісти школярам про дитинство та юність Романа. Тетяна Андросова пригадала, як усім учням хотілося постояти під час лінійки на сходах, адже туди викликали переможців різних олімпіад, конкурсів чи змагань. Роман Крутько відтепер навічно залишиться на цьому почесному місці, адже він не тільки переможець, а ще й герой. Завдяки відважному вчинкові Романа залишилися живими 15 військовослужбовців. Це було під Маріуполем. Машина, за кермом якої був Роман, потрапила у ворожу засідку, її почали обстрілювати. На великій швидкості він встиг розвернути автомобіль і спрямувати його в кювет, підставивши під кулі борт. Сам у цей час намагався вискочити з кабіни й сховатися у безпечному місці. Не судилося. Граната розірвалася прямо під ногами…
Як зазначила директор школи Лариса Павлишевська, Роман Крутько – не єдиний випускник школи, котрий воював у зоні АТО. У різних “гарячих точках” Донбасу нині перебувають ще шість випускників, наймолодшому з них не виповнилося й 20 років. Почувши про це, однокласники Романа Крутька запропонували вчителям, учням і батькам створити шкільний “Фронт допомоги” для надання постійної підтримки захисникам рідної землі. Не можна допустити, щоб ще хтось із них загинув, наголосили вони.

Надія КОВАЛЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.