“Ворскла” – “Зоря” – 2:0

У  13-му турі полтавська “Ворскла” на власному стадіоні приймала луганську “Зорю”. Перед звітним поєдинком наставник полтавців назвав цей матч найважливішим у першому колі. У наших земляків у заявці через різні причини були відсутні Дедечко та Пердута. Натомість повернувся Сапай.
Матч почався обережно, з контролем м’яча переважно у центрі поля. Так тривало до середини тайму, коли й виник перший по-справжньому небезпечний момент. Лівою бровкою стрімко промчав Громов, на швидкості побачив Чеснакова, який підключився до атаки по центру. Артем зробив йому філігранний пас, Володимир пробив в один дотик. М’яч просвистів за кілька сантиметрів від цілі. Через кілька хвилин – навіс із правого флангу на Ковпака. Форвард пробив з розвороту – поруч зі стійкою. Після цього “ворскляни” пішли вперед ще більшими силами. На 35-й хвилині Ковпак, випередивши захисника, переадресовував “шкіряного” у ворота після передачі від партнера. Знову не пощастило. Втім, те, що не вдалося, реалізувати допомогли суперники. Знову прохід по флангу, де опинився Янузі. Він робить поперечний пас на Ковпака, і молодий центральний захисник “Зорі”, намагаючись перервати передачу, зрізає “смугастого” у власні ворота – 1:0. За лічені секунди – перерва.
У “Зорі” ще був тайм, щоб відігратися. Її гравці повинні були йти вперед значними силами, а у полтавців мали б з’явитися зони для своїх атак. В епіцентрі гольових моментів, як завжди, був Ковпак. На 50-й хвилині Олександр намагався відзначитися після кутового, воротар “чорно-білих” м’яч спіймав. За дві хвилини “ворсклянин” пробивав у падінні через себе – повз ворота. Старався і Янузі. Ахмед ударом головою ледь не подвоїв рахунок. Гості ніяк не могли “зачепитися” за м’яч. “Ворскла” повністю володіла територіальною перевагою. На 77-й хвилині після розіграшу штрафного Янузі якимось дивом проштовхнув м’яча поміж захисників на хід Ковпаку, і цього разу Олександр пробив влучно – 2:0. Після цього підопічні Сачка дещо збавили оберти і з’явилися шанси у луганчан. На 83-й хвилині Богуш врятував свої ворота після удару головою противника впритул із трьох метрів. Згодом на вістрі атаки був Хомченовський – вкотре класно діє наш воротар. А за три хвилини до закінчення основного часу свій момент мав і Громов. У карному майданчику гостей він отримав м’яч від партнера і пробив, але вище воріт. Отож після чотирьох турів наші земляки знову перемогли. Приємно, що і не пропустили. До речі, за цим показником “біло-зелені” поступаються лише “Шахтарю” і “Динамо”.
Після матчу Василь Сачко висловив задоволення як від гри своїх підопічних, так і від рахунку.
Кольори “Ворскли” захищали: Богуш, Скляр, Є. Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, А. Ткачук, Турсунов (Міщенко, 61),  Громов, Ковпак (Бараннік, 84), Янузі (Маркоскі, 90+2).
Результати інших матчів 13-го туру: “Карпати” – “Шахтар” – 0:2, “Олімпік” – “Іллічівець” – 3:2, “Дніпро” – “Говерла” – 1:1, “Металург” Д – “Волинь” – 1:2, “Металург” З – “Динамо” – 2:4.
Наступний матч наші футболісти  зіграють у неділю, 30 листопада, у Полтаві з київським “Динамо”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.