“Металург” З – “Ворскла” – 0:3

У  матчі 7-го туру в Запоріжжі підопічні Василя Сачка зіграли з місцевим “Металургом”. Останні чотири поєдинки між цими суперниками вигравали “ворскляни”. У полтавців у стартовому складі були відсутні Пердута і Громов, вони пропускали зустріч за станом здоров’я. А от у запасі з’явився Маркоскі, який відновився.
Гра без небезпечних моментів тривала до десятої хвилини. А перший з них закінчився взяттям воріт. Даллку ще зі своєї половини поля зробив довгий пас на Янузі, й Ахмед майстерно забиває свій перший м’яч у цьому сезоні – 0:1. Захист запоріжців цей епізод відверто прогавив. Далі гра тривала переважно у центрі поля, без загострень, але зі значною кількістю єдиноборств та дрібних фолів. На 31-й хвилині Чеснаков відмінним пасом вивів на ударну позицію Турсунова, який потужно пробив, але “Металург” виручив воротар. Одразу після цього гостро відповіли господарі. Прийомов з льоту пробивав з 10 метрів, проте влучив у Богуша. Підопічні Тарана заграли швидше й агресивніше. Але недовго, бо “ворскляни” цей порив суперника методично загасили. Під завісу тайму знову міг забити Янузі. Сапай вкинув м’яч з аута на Баранніка, Олег пройшов вперед і переадресував “смугастого” на вільного Янузі, який мав замикати комбінацію у порожній кут воріт, але Ахмед у ціль не влучив.
Другий тайм розпочався атаками “зелено-білих”. Янузі потужно пройшов по правому флангу і сильно пробив, Боровик перевів м’яч на кутовий. На 64-й хвилині “металурги” отримали реальну нагоду зрівняти рахунок. Помилилися наші центральні захисники, і Юсов вийшов віч-на-віч з Богушем, втім переграти воротаря гравець молодіжної збірної України не зміг. На 72-й хвилині гол-красень забив найактивніший гравець у складі “Ворскли” у цьому матчі – Турсунов. Швидка атака полтавців (Янузі – Бараннік – Турсунов) – і Санжар, обігравши захисника, вражає ворота суперника – 0:2. Не встигли розіграти м’яч, як Льопа знову марнує момент у господарів. Він пробивав головою із семи метрів до воріт після прострілу з флангу. Останні десять хвилин зустрічі, до честі “ворсклян”, вони не відсиджувалися в обороні. Янузі, пройшовши лівим флангом, під гострим кутом проривався до воріт Боровика, пробив, але голкіпер м’яч відбив. А втретє наші земляки відзначилися на 90+4-й хвилині. Андрій Ткачук на куражі з 35-ти метрів забиває свій перший гол за команду – 0:3. До речі, у компенсований час тренер полтавців дав можливість дебютувати молодому півзахиснику Джемалю Кизилатешу.
На післяматчевій прес-конференції Василь Сачко зазначив, що “Ворскла” їхала до Запоріжжя тільки за перемогою і зі своїм завданням впоралася.
У звітній грі за наших земляків грали: Богуш, Скляр, Є.Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко (А.Ткачук, 80), Турсунов, Ковпак (Джемаль, 90+2), Бараннік (Кривошеєнко, 76), Янузі.
Наступний матч “Ворскла” зіграє у суботу, 27 вересня, на виїзді з маріупольським “Іллічівцем”. Це буде перший поєдинок 1/8 фіналу розіграшу Кубка України.
Результати інших зустрічей 7-го туру: “Металург” Д – “Іллічівець” – 3:0, “Шахтар” – “Зоря” – 0:1, “Карпати” – “Металіст” – 3:3, “Говерла” – “Чорноморець” – 0:0. Матчі “Динамо” – “Волинь” та “Дніпро” – “Олімпік” були зіграні, коли цей номер “Зорі Полтавщини” вже здали до друку.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.