Печиво “Домашнє”, сир “Парменталь”…

Завершився регіональний етап цьогорічного Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України”. За його результатами шість підприємств Полтавщини представлять нашу область у фіналі конкурсу. Нинішнього року, в зв’язку з непростою ситуацією в державі, учасників було менше, ніж зазвичай, повідомили в ДП “Полтавастандартметрологія”. До змагань з якості, що проводяться під патронатом Президента України, долучилися 11 підприємств, представивши журі 15 видів продукції та послуг.
Традиційно найбільше конкурсантів серед харчовиків – 8 виробників змагалися у номінації “Продовольчі товари”. На загальнодержавний рівень вийшло 5 підприємств: два виробники олії – ФГ “Садки” (Кременчуцький район) і минулорічний переможець – ТОВ “Амарант” з Полтави; два – молокопродуктів: ТОВ “Глобинський маслосирзавод” з сиром твердим “Голландський брусковий” і відзначений торік ПАТ “Пирятинський сирзавод”, що цього разу представив на конкурс твердий сир “Парменталь”. За право увійти до сотні кращих товарів країни побореться і ТОВ “Світ ласощів-Кременчук” із печивом “Домашнє”. У номінації “Товари виробничо-технічного призначення” Полтавщину презентуватиме ПАТ “Кременчуцький завод дорожніх машин” з асфальзмішувальною установкою.
Крім названих, у регіональному етапі конкурсу також взяли участь ТОВ “Маслозавод “Заріг” з Оржицького району, яке представило солодковершкове масло “Селянське” та йогурт “Абрикос-персик”; ТОВ “Ясні Зорі-Полтавщина” (Кобеляцький район) з трьома видами м’ясних напівфабрикатів; ТОВ “Пирятинський делікатес” із замороженими кулінарними виробами з тіста; НВП “Фероліт” із продукцією з відбіленого чавуну. В номінації “Роботи і послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах” у конкурсі взяло участь ПП “Явір-2000” з Полтави, що надає готельні послуги. Готуючись до регіонального відбору, всі учасники постаралися вивести своє виробництво і продукцію на максимально високий рівень і заслуговують на довіру споживачів, відзначають у Полтавському регіональному центрі стандартизації, метрології і сертифікації.
Отже, до ста кращих товарів країни може увійти продукція шести представників нашої області. Нагородження переможців і фіналістів регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції “100 кращих товарів України” у 2014 році планується провести у жовтні, напередодні Дня працівників стандартизації та метрології. А виставка досягнень і відзначення переможців та учасників загальнодержавного конкурсу орієнтовно відбудуться в листопаді, в рамках Європейського тижня якості.

За матеріалами ДП “Полтавастандартметрологія”
підготувала Ганна ЯЛОВЕГІНА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.