Мед квітковий, луговий, лісовий…

Про велику цінність для здоров’я людини продукції бджільництва, мабуть, знає кожен. Адже вона є справжнісінькою скарбницею вітамінів, мінералів, амінокислот. Проте, на жаль, останніми роками споживання цієї продукції в Україні знижується.
Мед квітковий, луговий, лісовий, липовий, гречаний, соняшниковий, коріандровий, а ще – медовуха, прополіс, маточне й личинкове молочко, квітковий пилок, різноманітні бальзами – уся ця та інша продукція бджолярства була представлена на Святі меду, що проходило з 8 по 10 серпня на Театральній площі обласного центру. Придбати цей цілющий нектар за ціною від 50 до 80 гривень за літр безпосередньо у виробників було чимало охочих. Більше того, створювалися навіть черги з постійних покупців. Проведення таких заходів у Полтаві вже стало доброю традицією, проте особливістю цьогорічного ярмарку меду стала ініціатива місцевих пасічників – допомогти бійцям, які несуть службу в східних областях нашої країни, у зоні проведення АТО.
Завітали на Свято меду й заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий та директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов. Представники духовенства прочитали молитву та окропили святою водою торгові ряди пасічників.
За словами архієпископа Полтавського і Кременчуцького УПЦ КП Федора, який очолив в області Батальйон небайдужих і постійно веде роботу, спрямовану на допомогу армії, на частину виручених від продажу меду коштів мають намір купити необхідні нашим воїнам речі.
Загалом на святі, за словами голови обласної спілки пасічників Наталії Сенчук, представили свою продукцію понад два десятки пасічників із різних куточків нашого краю.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.