Віталій ХАРЧЕНКО: “Стабільна суспільно-політична ситуація – це перш за все діалог із людьми”

Голова Глобинської районної ради Віталій Миколайович ХАРЧЕНКО народився 16 вересня 1979 року в смт Чутове. Має вищу освіту, закінчив Полтавську державну аграрну академію за спеціальністю “Агрономія”. Працював заступником голови фермерського господарства “Глобине–Росія”. Член ВО “Батьківщина”. Одружений, має двох синів.
1. Власне реформа самоврядування повинна складатися з кількох блоків. Перший – це внесення поправок у Конституцію, завдяки чому в місцевого самоврядування з’являться своя виконавча структура і повноваження. Другий – створення спеціального законодавства для місцевого самоврядування, що послужить поштовхом для подолання двовладдя за рахунок ліквідації державних адміністрацій. Третім етапом повинен стати перегляд економіки місцевого самоврядування, в рамках якого потрібно провести реформу міжбюджетних відносин. Завдяки цьому в органів місцевого самоврядування з’явиться самостійна економічна база, будуть розділені податки, які забезпечать фінансову базу місцевого самоврядування, і податки, які спрямовуватимуться в центр.
2. Позитивне вирішення органами місцевого самоврядування та виконавчої влади соціально-економічних проблем, які виникають, систематичний, планомірний та постійний діалог із людьми, відкритість та прозорість влади, своєчасна та суттєва реакція на звернення громадян, взаємодія з осередками політичних партій та громадських організацій – усі ці фактори дають можливість підтримувати стабільну суспільно-політичну ситуацію в районі. З цією ж метою при районній раді створено Громадську раду.
Що стосується соціально-економічної ситуації, то завдяки спільним зусиллям структурних підрозділів та відділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, які працювали для вирішення нагальних економічних і соціальних проблем, у районі протягом І кварталу 2014 року вдалося досягти позитивних результатів. Дохідна частина бюджету району по забезпеченню виконання власних доходів за І квартал 2014 року виконана на 110,5 відсотка – при плані 15,6 мільйона гривень фактично надійшло 17,2 мільйона гривень.
У районі відбувається стабільне нарощування обсягів промислового виробництва. Протягом
І кварталу цього року промислові підприємства реалізували продукції на суму 541,6 мільйона гривень, що на 44,8 відсотка більше відповідного періоду минулого року.
Одним із найпріоритетніших завдань місцевої влади залишається забезпечення належного рівня медичного обслуговування населення. В районі проведена реорганізація лікувально-профілактичних закладів. Працює центральна районна лікарня, створено Центр первинної медико-санітарної допомоги, який об’єднує 12 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 2 лікарські амбулаторії та 47 фельдшерсько-акушерських пунктів. Це дозволяє чітко розмежувати первинний та вторинний рівні надання медичної допомоги.
3. Пріоритетом у своїй діяльності вбачаю індивідуальний підхід до кожного. Саме тому поставив собі за мету – особисто, в найкоротший термін побувати в усіх радах району, щоб познайомитись із громадою, побачити стан справ, вивчити проблеми та шукати можливі шляхи їх вирішення.
Робота в цьому напрямку триває. Разом із моїм заступником ми вже побували у більшій частині населених пунктів, де зустрічалися з головами місцевих рад, керівниками, депутатами, освітянами, медиками, проводили прийом громадян, оглянули об’єкти комунальної власності, школи, дошкільні установи, заклади охорони здоров’я, Будинки культури. На цих зустрічах було обговорено проблеми, які на сьогодні назріли в районі, окреслено перспективи їх вирішення.
Спільними проблемами для громад району були і залишаються забезпечення питною водою, автобусним сполученням, ремонт доріг, вуличне освітлення, підвіз дітей до школи і ще чимало проблем, над вирішенням яких мають працювати влада району, депутатський корпус, керівники підприємств та організацій, голови місцевих рад і кожен житель зокрема. Лише у тісній співпраці можна досягти успіху та покращити життя громадян.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.