Олександр ЛУКАШ: “Зміни до Конституції України – один із шляхів утвердження народовладдя”

Голова Гадяцької районної ради Олександр Романович ЛУКАШ народився 19 лютого 1957 року в селі Біленченківка Гадяцького району. Закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут. Трудову діяльність розпочав інженером у колгоспі “Дружба” Гадяцького району. Проходив військову службу в Радянській Армії. Працював в органах внутрішніх справ. Очолював відділ з питань внутрішньої політики Гадяцької райдержадміністрації, ТОВ “Петрівсько-Роменський цегельний завод”. Із липня 2010 року працював начальником управління агропромислового комплексу Гадяцької райдержадміністрації, з липня 2012 по квітень 2014 року – заступником голови Гадяцької районної державної адміністрації. 16 травня ц.р. обраний головою Гадяцької районної ради шостого скликання. Депутат районної ради двох скликань. Позапартійний. Одружений, має доньку.
1. Реформування органів влади є актуальним питанням, яке давно назрівало, і сьогодні вкрай потрібно його вирішувати. Єдиним джерелом влади в Україні є народ, і зміни до Конституції України – один із шляхів утвердження народовладдя.
Проект Закону України “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)” наразі обговорюється в територіальних громадах нашого району. 23 травня під час семінару сільських голів на базі Лисівської сільської ради та на конференції асоціації органів місцевого самоврядування “Гадяччина” детально розглянуто це питання. За словами керівників сільських територіальних громад, жителі району виступають із такими пропозиціями: обрання голови районної, обласної рад повинно здійснюватися не депутатами ради, а відповідною територіальною громадою; кандидатура на посаду очільника державного представництва району, області повинна погоджуватися депутатами відповідних рад. І ми, депутати районної ради, їх підтримуємо.
2. На даний час соціально-економічна ситуація в районі не зовсім стабільна, але сподіваюся, що незабаром все налагодиться. Район має достатні природні та трудові ресурси, що дає можливість динамічно розвиватися всім галузям економіки. За рейтинговою оцінкою, наш регіон стабільно входить до 10 кращих районів області. Провідною галуззю економіки є сільське господарство. Частка сільського господарства у валовій доданій вартості становить майже третину. В І кварталі поточного року забезпечено ріст обсягу реалізації промислової продукції на 52 відсотки.
Заборгованість по установах місцевих бюджетів із соціальних виплат населенню, заробітної плати відсутня. Проте існує проблема проплат за проведені роботи, поточні та капітальні ремонти, за придбання матеріалів і т. ін. через управління державної казначейської служби у зв’язку з відсутністю лімітів фінансування. Напруженою залишається ситуація з ремонтом доріг як місцевого, так і державного значення.
3. Діяльність районної ради здійснюється відповідно до плану роботи районної ради та спрямована на виконання державних і регіональних програм. Пріоритети надаємо виконанню Програми соціально-економічного розвитку району, зокрема ремонту доріг. Продовжуємо брати участь у різноманітних грантових програмах, які надають фінансову підтримку в реалізації тих проектів, які не можуть бути забезпечені повною мірою за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.