“Нас не видно, але ми всюди”

ТОВ “Агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи” працює більш як на 30 тисячах гектарів у Карлівському Полтавської області, Красноградському та Нововодолазькому районах Харківщини. В одне ціле тут об’єднано більше 20 суб’єктів господарювання, які працюють за принципом замкнутого циклу. Тобто компанія не продає сировину, а реалізує тільки готову продукцію продовольчої групи. Завдяки високій якості й натуральним компонентам хлібобулочні, кондитерські, м’ясні й ковбасні вироби, крупи, перепелині яйця, ягоди та фрукти давно знайшли свого споживача.
Товариство має власний потужний елеватор, комбікормовий завод, інкубаторно-птахівниче підприємство, що є доброю базою для утримання понад 20-ти тисяч голів курей, качок, гусей, перепелів, фазанів. У компанії також утримується більш як 5-тисячне поголів’я свиней, на відгодівлі є й велика рогата худоба, вівці, кролі, нутрії. Для переробки сировини збудовано сучасний потужний м’ясокомбінат.
Засновники компанії “Докучаєвські чорноземи” значну увагу приділяють розвитку об’єктів соціально-культурної сфери в селах, де орендують землі. На берегах упорядкованих водойм збудовано три чудові бази відпочинку. Відремонтовано дитячі садки й заклади культури та охорони здоров’я. Створено нові й у належному стані підтримуються існуючі спортивні об’єкти.
Компанія дбає про півторатисячний колектив своїх працівників, а також пайовиків. І ті, й інші отримують достойну оплату. А це – благополуччя сімей, поповнення районного та сільських бюджетів. Проводить велику благодійну діяльність, оздоровлюючи працівників у санаторіях і на базах відпочинку біля моря. 12 тонн полуниці роздали безкоштовно школам і дитячим садкам, навіть тим, де не орендуються землі.
Про агропромислову компанію “Докучаєвські чорноземи” можна розповідати дуже довго. І не без гордості.
Але зробити це без допомоги засобів масової інформації практично неможливо. Так з’явилася ідея створення медіа-центру “Терра”, який розміщує інформацію про компанію на Інтернет-сайті, випускає газету “Вісник “Докучаєвських чорноземів” і тричі на тиждень виходить в ефір на Першому національному радіо.
Мешканці Карлівського району завдяки місцевому радіо завжди в курсі подій, що відбуваються в компанії, в регіоні. Радіо “Терра” було задумане як районне, а не тільки компанії “Докучаєвські чорноземи”. Творчий колектив згідно з програмною концепцією висвітлює роботу промислових і аграрних підприємств, органів влади, навчальних та медичних закладів. Радіо “Терра”, без перебільшення, стало улюбленою ранковою програмою для слухачів. Про це свідчать численні телефонні дзвінки, схвальні відгуки під час зустрічей, а також той факт, що в районі припинилося зменшення кількості радіоточок.
Творчу команду медіа-центру “Терра” хоча й не видно слухачам та читачам, але дружну четвірку добре знають в обличчя. Директор медіа-центру “Терра” Сергій Гладир тривалий час керував місцевим телебаченням, тому очолювати подібну установу йому не вперше. Головний редактор Катерина Гладир благословляє в ефір передачі. А молоді колеги Олександр Горбатко та Ірина Шевченко, з голосами яких слухачі асоціюють випуск новин, намагаються щоразу здивувати своїх шанувальників черговою цікавинкою або ж подробицею місцевого значення. “Нас не видно, але ми всюди”, – кажуть з усмішкою журналісти медіа-центру “Терра”.

Надія ГАВРИЛЬЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.