Швидше, вище, сильніше

Відбулася ХІ звітна Асамблея Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Учасники зібрання підбили підсумки роботи відділення за 2013 рік, визначили основні напрямки діяльності обласного осередку в році нинішньому, а також вектори розвитку олімпійського руху в регіоні. Йшлося й про шляхи популяризації фізичної культури і спорту, роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ветеранського спорту. Обговорювали можливості підтримки та заохочення талановитих і перспективних молодих спортсменів.
Зібрання провели голова облдержадміністрації, голова обласного відділення НОК України Олександр Удовіченко, директор відділення Інесса Гетьман, заступник голови осередку, олімпійський чемпіон Володимир Кисельов.
– 2013 рік був водночас успішним і напруженим. Наша організація брала участь в усіх заходах, які проводив Національний олімпійський комітет України. Важливою подією стало створення відповідного відділення у Комсомольську. Це нова сторінка в історії олімпійського руху, – наголосив Олександр Удовіченко.
Констатувалося, що протягом минулого року відділення організувало понад 30 заходів, у яких взяли участь більше 13 тисяч спортсменів. Традиційно обласне відділення НОК України долучається до проведення змагань із волейболу, плавання, всеукраїнських акцій “Олімпійський день”, “Олімпійський урок”, “Олімпійський тиждень”, “Олімпійський куточок”, “Олімпійська література”. На початку 2013-го з метою популяризації зимових видів спорту для школярів було організовано акцію “Олімпійське лелеченя”.
– Наше відділення працює в двох напрямках – пропаганда олімпійського руху і проведення організаційно-практичних і спортивно-масових заходів із залученням ветеранів спорту, фахівців і аматорів галузі, – зазначила Інесса Гетьман. – Порівняно із 2012-м ми збільшили кількість тематичних заходів, у тому числі долучилися до всесвітнього “Велодня”, взяли участь у відкритті велопарковки разом із ДЮСШ “Олімпійські надії”. Також значно поліпшилась ефективність використання бібліотечного фонду відділення. Цього року ми продовжимо працювати в тому ж напрямку.
За словами Володимира Кисельова, у 2013-му спостерігалося певне пожвавлення – збільшився інтерес до фізичної культури, юні аматори відчули турботу й підтримку. Він наголосив, що до організації спортивних заходів необхідно ставитися із ентузіазмом, надаючи молоді максимум можливостей для фізичного розвитку. Якомога більше уваги необхідно приділити олімпійським видам спорту, адже Полтавщина гідна того, щоб на її теренах з’явився призер або олімпійський чемпіон.
Учасники зібрання ухвалили ряд відповідних рішень.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.