Перспективи співпраці

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот провели робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом  Польщі в Україні Генриком Літвіном.
Сторони обговорили перспективні питання міжрегіонального співробітництва, економічної співпраці, товарообміну, які залежать від активності польських бізнесу й влади при активній підтримці Посольства Польщі в Україні та Генерального консульства в Харкові. Зазначалося, що зі створенням Генконсульства в Донецьку співпраця має посилитися. Добре розвивається вона і на рівні вищих навчальних закладів.
Генрик Літвін подякував обласній владі за можливість опікуватися меморіалом у Козельщині, на місці розташування табору, де утримувалися польські офіцери з так званого Катиньського списку.
***
Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін відвідав Полтавську державну аграрну академію.
Делегація Республіки Польща ознайомилася з роботою академії, зокрема лабораторії відновлювальних джерел енергії. Вона була створена в рамках українсько-польського освітнього проекту та зорієнтована на формування громадської думки про необхідність якнайшвидшого переходу до відновлювальних джерел енергії в Україні як важливої міжнародної екологічної та енергетичної стратегії.
Відбулася церемонія відкриття при Полтавській державній аграрній академії Польського центру. В навчальному закладі більше десяти років триває польсько-українська співпраця, тож ініціатива академії щодо створення  центру була підтримана Посольством Польщі в Україні. ПДАА отримала дофінансування від польського консульства в Україні, закупила необхідні меблі та техніку, а також створила бібліотеку, що нині налічує близько 300 підручників, які дадуть змогу одночасно навчати групу студентів. До центру приїжджатиме викладач польської мови.
– Нині новітні технології в агропромисловому комплексі постійно розвиваються, тому питання навчання дуже важливе. Робота аграрного сектора економіки нашої області має чітку програму розвитку. Передбачено підвищення рівня підготовки кадрів, тому ми створюємо такі центри. Адже Полтавщина за розвитком рослинництва та тваринництва – один із лідерів у нашій країні,  – наголосив заступник голови облдержадміністрації  Володимир Замикула.
Також відбулася зустріч членів делегації з представниками польської діаспори в Полтавській області. Генрик Літвін високо оцінив результати співпраці Полтавщини з Польщею та висловив сподівання на подальше співробітництво.

Галина ТЕСЛЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.