Здорові діти – здорова нація

Підсумки оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2013 року підбили учасники чергової апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Олександра Удовіченка. У нараді взяв участь голова обласної ради Іван Момот.
Як зазначила начальник відділу в справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталія Шкоденко, нинішнього літа, за оперативними даними, різними формами оздоровлення і відпочинку було охоплено понад 93,5 тисячі школярів, або 76 відсотків дітей відповідного віку. Це на 19,1 відсотка більше, ніж торік, а за питомою вагою оздоровлених на
6 відсотків перевищує показники, доведені відповідними державними програмами. Було відзначено позитивну тенденцію збільшення відсотка дітей, охоплених саме оздоровчими послугами, – понад 44 відсотки.
Виконуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, сільські, селищні ради, навчальні заклади подбали про відповідну якість наданих послуг у сільській місцевості. Якщо заходами з оздоровлення і відпочинку в містах у середньому була охоплена кожна друга дитина, то в сільській місцевості – три учні з чотирьох. Не менш важливо, що в оздоровчих закладах не допущено нещасних випадків і надзвичайних ситуацій. Усього влітку на Полтавщині для дітей працювало понад тисячу закладів оздоровлення та відпочинку різних форм і типів. Нині органами виконавчої влади розпочато підготовку до оздоровчого сезону 2014 року. Вивчаються соціальні потреби на наступний період та формується відповідний банк даних.
Учасники апаратної наради серед іншого також розглянули хід виконання завдань із формування регіональних та державних ресурсів продовольчого зерна області на 2013–2014 маркетинговий рік. Доповідаючи з цього питання, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов наголосив, що в регіоні достатньо зерна на ці потреби, тому заходи мають бути виконані згідно з визначеними графіками.
З обговорених на апаратній нараді питань прийнято відповідні рішення.

Віктор КІКОТЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.