Великі старти малих олімпійських ігор

На базі Малокобелячківської ЗОШ І–ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради у рамках Всеукраїнського Олімпійського тижня відбулися малі олімпійські ігри, в яких узяли участь шість команд зі шкіл району. Учасників змагань привітав заступник голови районної ради Микола Перерва, почесний гість свята, чемпіон Олімпіади-1980 Володимир Кисельов.
Юні спортсмени мірялись вправністю та спритністю у міні-футболі, настільному тенісі, перетягуванні канату, встановлювали власні рекорди зі стрибків у довжину, зі штовхання ядра, а також проявляли ерудованість в олімпійській вікторині. Володимир Кисельов привіз подарунки від Національного олімпійського комітету України. Їх вручили майбутнім чемпіонам. Не обійшли увагою й учасників змагань. Фізичний гарт став спільною нагородою для усіх, хто вийшов на старти малої олімпіади.
Загалом у Новосанжарському районі велику увагу приділяють фізичному розвитку підростаючого покоління. Так, у Новосанжарському НВК досить солідна спортивна база.
– За кошти, які надходили із різних джерел фінансування, свого часу були побудовані й шкільний стадіон, і поле зі штучним покриттям для гри у міні-футбол, і два спортзали. Тут проходять уроки фізкультури, а також різноманітні змагання – шкільні, районні, обласні, зональні, – розповів директор НВК Микола Решетило.
Нинішнього року в спортзалі цього навчального закладу замінили вікна.
У Новосанжарській дитячо-юнацькій спортивній школі, яку відкрили у 2004 році, тренуються боксери та пауерліфтингісти, розповів директор ДЮСШ Юрій Стрюк. А юні волейболісти удосконалюють майстерність у спортзалі НВК, тренування з кульової стрільби проходять у Соколовій Балці, з настільного тенісу – в Нехворощі.
У минулому році відновлено мотобольну команду “Колос” у селі Стовбина Долина. За кошти спонсорів, переважно місцевих сільгоспвиробників, придбано сім мотоциклів, відновлено майданчик.
– У нас тренуються діти з 16 років. Хотілося б придбати транспорт, на якому б займалися менші діти, приблизно з десятирічного віку, – поділився планами керівник мотобольної команди Олександр Зімовець.
На території Драбинівської сільської ради поблизу навчально-виховного комплексу триває будівництво майданчика для гри у міні-футбол, який взимку “перетворюватиметься” на каток. Роботи проводяться за спонсорською допомогою місцевого підприємства – ТОВ “Чиста криниця”. Новий майданчик для гри у міні-футбол  незабаром з’явиться і в Руденківці. Тож цілком ймовірно, що незабаром юні новосанжарці підніматимуться на найвищі спортивні п’єдестали.

Євгенія ДАВИДЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.