Володимир Пилипенко: “Якщо ти справді працюєш в окрузі, то робота є завжди”

YF5C088Народний депутат по 148-му виборчому округу (Лубенський, Великобагачанський, Хорольський, Семенівський, Оржицький райони) про роботу влітку, плани на осінь та про сюрприз до святкування 1025-річчя Лубен.
– Володимире Пилиповичу, в травні Ви масштабно прозвітували за попередні півроку роботи. З тих пір пройшло три місяці. Є про що прозвітувати за літо? Чи працювали в цей час Ваші громадські приймальні?
– Так, не рахуючи відпустки помічників у липні місяці, приймальні працювали в звичайному режимі. Продовжували роботу за старими справами, почали працювати над новими. Жодна районна приймальня не сиділа без роботи. По кожному району нам є про що прозвітувати перед виборцями. Було багато зроблено в сфері медичної допомоги для жителів мого округу, які до мене звертались, надано близько сотні консультацій та роз’яснень з різних питань. Якщо наводити приклади по кожному району, то у Великобагачанському вдалося закінчити облаштування автобусної зупинки на виїзді з райцентру в напрямку села Устивиця; у Лубенському районі продовжили облаштування пішохідних переходів у селі Вільшанка, що знаходиться на трасі Київ–Харків; у Семенівському районі спільними зусиллями з районною радою отримали перемогу в двох проектах на Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в 2013 році. Реалізація поданих проектів має дуже важливе значення для місцевих мешканців. У Оржицькому районі вдалося добитись, щоб з обласного бюджету виділили матеріальну допомогу для сім’ї із села Тарасівка. Також ми поповнили книжковий фонд кількох бібліотек, допомагали дитячим садкам із меблями, посудом та білизною.
– Над якими поточними справами зараз працюєте?
– У Великобагачанському районі це проблема повірки лічильників, аналогічна минулорічній лубенській. Підприємство, що постачає воду, в даному випадку “Миргородводоканал”, надіслало великобагачанцям повідомлення з вимогою оплатити повірку лічильників. Проте, за законом, вони цього робити не мають права. Тож зараз ми з ними “воюємо”. Адже маємо позитивний досвід такої роботи в Лубнах. Також працюємо над питанням відкриття автобусного сполучення Велика Багачка–Київ. В Оржицькому районі добиваємось, щоб обласна влада дослухалась до думки населення в питанні оптимізації Круподеринської лікарні. Й можу із задоволенням повідомити, що медзаклад в Круподеринцях залишиться. У цій ситуації моя роль як народного депутата полягала в тому, щоб стати, так би мовити, зв’язковим між жителями села та владою, донести думку людей. У Лубнах нині готуємося до 1025-ї річниці міста. Окрім участі в загальноміських святкових заходах, плануємо й власні, готуємо сюрпризи для лубенців. У Хоролі дуже поширена проблема повернення знецінення грошових заощаджень та страхових внесків, що були перераховані жителями до Державного ощадного банку України. Також в Хоролі у нас зараз продовжується великий соціальний проект із ремонту басейну в НВК №3. У Семенівському районі працюємо над низкою медичних проблем. Незабаром організуємо масштабний тенісний турнір, який ми вирішили проводити щороку.
– До речі, влітку Ви проводили особисті громадські прийоми? Із якими проблемами до Вас йдуть люди зараз?
– Прийоми проводив обов’язково. Двічі був у Хоролі, у Семенівці. По одному прийому мав у Лубнах, Оржиці та Великій Багачці. Йдуть із різними проблемами: від побутових (отримання відповідних довідок, житлові, комунальні проблеми) до найпоширеніших (проблеми невиплати за рішеннями судів дітям війни та чорнобильцям, проблеми лікування, приватизації, оформлення права власності та багато інших проблем).
– Це робота в окрузі. А як щодо парламенту?
– Робота у Верховній Раді – це невід’ємна складова депутатських обов’язків. За останні місяці на засіданнях парламенту оприлюднили одинадцять моїх запитів до різних державних органів та інстанцій. Але я вважаю, що робота народного депутата у Верховній Раді не повинна вимірюватися кількістю запитів чи законопроектів, які він написав. Робота народного депутата має оцінюватися по тому, скільки із законопроектів стали законами, а на запити була відповідна реакція, й проблема почала вирішуватися.
– Тоді який відсоток Ваших законопроектів стали законами, а які депутатські запити допомогли вирішити питання?
– По кожному запиту є реакція відповідних органів. Десь ситуацію вдалося вирішити одразу. Наприклад, після мого звернення до профільного відомства налагодилася ситуація із доставкою періодичної преси у Великій Багачці. По деяких питаннях, наприклад, щодо забезпечення виплат за прийнятими рішеннями судів дітям війни та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо яких я ініціював колективні запити, робота ведеться. Це дуже болюче питання по всій Україні, але вирішення його є для мене дуже важливим. Адже третина звернень до мене як до народного депутата стосується саме цієї проблеми. Щодо законопроектів, то за всю мою діяльність у стінах Верховної Ради як народного депутата, я думаю, відсотків дев’яносто моїх законопроектів стали законами. Здебільшого вони стосуються правових аспектів. Протягом другої сесії Верховної Ради VІІ скликання було зареєстровано 12 моїх законопроектів, з них три – прийнято, два – прийнято в першому читанні, три – уже отримали висновки профільних комітетів, чотири – ще знаходяться на розгляді в комітетах.
– Уже кілька років поспіль Ви вітаєте усіх першокласників округу із початком шкільного життя. Чи проводили таку соціальну ініціативу цього року?
– Так, обов’язково. Цього року ми забезпечили шкільним приладдям понад 1700 першокласників з Лубенського, Семенівського, Хорольського, Великобагачанського та Оржицького районів. Я розумію, що в наш час непросто зібрати дитину до школи, особливо батькам із сільської місцевості. Тому третій рік поспіль ми беремо частину цих турбот на себе. І будемо так робити до того часу, поки ця соціальна ініціатива буде потрібна першокласникам та їхнім рідним.
– Невдовзі центр Вашого округу – місто Лубни – буде святкувати 1025-річчя заснування. Ви плануєте брати участь у заходах?
– Обов’язково. До речі, цього року річницю святкуватимуть на державному рівні. Ще на початку року я звернувся з відповідним проханням до Верховної Ради. Й у травні колеги-депутати підтримали наше спільне із лубенцями бажання. Тож тепер нам треба гідно підготуватися, щоб святкування справді відповідало державному рівню. Я часто спілкуюся із місцевою владою Лубен і завжди в курсі того, як планують святкувати. Проте я також вирішив зробити лубенцям подарунок і від себе особисто. Що це буде – вирішували самі жителі міста. Ще в серпні стартувала ініціатива, що мала девіз “Найкращому місту – найкращий подарунок”. За формою ініціатива нагадувала соцопитування чи анкетування, суть якого – запропонувати лубенцям самостійно обрати подарунок до 1025-річчя міста.
Проголосувати можна було безпосередньо в громадських приймальнях народного депутата або надіславши на їхню адресу заповнену анкету, що друкувалася в ЗМІ. Також була можливість надіслати SМS-повідомлення чи електронного листа.
На початку вересня анкетування закінчилося. Ми не очікували такої активності. До речі, особливою популярністю користувалися більш сучасні засоби зв’язку – SМS-повідомлення та електронний лист. Усього висловилися кілька тисяч лубенців. Серед варіантів, які запропонували жителі міста, лідирували концерт популярного виконавця та феєрверк.
Як на мене, то обидва варіанти подарунків, які обрали лубенці, достойні для втілення в життя. Тому я вирішив не обирати з них якийсь один, а подарувати обидва. Тож запрошую усіх 22 вересня о 19.00 на концерт популярної української співачки Лами, що відбудеться на Володимирському майдані. Після виступу артистки ми запланували грандіозний феєрверк – ще один подарунок, який обрали лубенці. До речі, феєрверк буде знаковим. Він складатиметься із 1025 вогнів на честь 1025-річчя нашого міста.
Але буде ще й третій подарунок. Кілька лубенців запропонували як варіант повітряні кульки. Мені ця ідея настільки сподобалася, що я вирішив втілити її у життя. У день 1025-річчя Лубен під час святкових заходів маленькі жителі міста запустять в небо 1025 повітряних кульок!
– До речі, Ви, як лубенець, запропонували якийсь варіант?
– Навіть кілька. Моя анкета приєдналася до варіантів, які запропонували інші лубенці. Й один із запропонованих мною варіантів співпав із загальною думкою.
– Ще під час виборчої кампанії Ви обіцяли продовжити ініціативу зі встановлення дитячих майданчиків в районах округу. Тоді Ви говорили, що повернетеся до цієї справи влітку. Тож чи дотримали свого слова?
– Я виконую свої обіцянки. З травня ми встановили чотири дитячих ігрових майданчики: в Лубнах, у Дзюбівщині Великобагачанського, в Біляках Семенівського та буквально кілька тижнів тому – майданчик у Солониці Лубенського районів. Ще три плануємо відкрити протягом вересня: два – в Лубнах та один – у Великій Багачці. До речі, більшість зі встановлених дитячих майданчиків – одне із завдань, яке було поставлене мені як народному депутату громадою.
– За час “літніх канікул” у Верховній Раді Ви встигли відпочити? Взагалі як зазвичай проходить Ваша відпустка?
– Якщо у Верховній Раді канікули є, то в окрузі їх немає. Адже не можна, наприклад, відкласти на кілька тижнів справу з повіркою лічильників у Великій Багачці чи організаційні питання з підготовки до святкування 1025-річчя Лубен.
А відпочиваю традиційно – з родиною.
– Що заплановано у Вашій роботі на осінь?
– У нас є певна планова робота. Скажімо, продовжуємо працювати над тими завданнями, які дали мені жителі мого округу ще перед виборами та після них. І як завжди, будемо долучатися до вирішення багатьох питань та проблем, які виникатимуть у жителів округу. Темп нашої роботи залишається незмінним. Якщо ти справді працюєш в окрузі, то завдання, які треба вирішувати, є завжди.
(Друкується у порядку, визначеному Законом України “Про статус народного депутата України”).


Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.