“Ворскла” – “Севастополь” – 2:2

У  “Ворскли” перед матчем знову відчувалися проблеми з нападниками. Янузі через дискваліфікацію гру пропускав. А новий нападник “зелено-білих” Яховіч також був дискваліфікований. Особливість його ситуації полягає у тому, що македонець взагалі в Україні ще не зіграв жодного матчу, а своє покарання заробив ще у Швейцарії. Не зможе він зіграти й у наступному турі проти “Шахтаря”. Незважаючи на несприятливу погоду, за цей матч суперники створили чимало гольових моментів, а реалізували всього чотири. “Ворскла” під керівництвом Василя Сачка не хоче грати безрезультативно, вона прагне атакувати і забивати у кожному матчі. Про це керманич полтавців зазначив на післяматчевій прес-конференції. Отож “зелено-білі” забивають уже протягом дев’яти стартових матчів, що є новим клубним рекордом.
За кілька хвилин до зустрічі у Полтаві пішов рясний дощ, який згодом перетворився на шалену зливу. За таких умов проходив увесь матч. І добре, що нещодавно на стадіоні імені Олексія Бутовського встановили новий дренаж та газон. Інакше футболісти навряд чи дограли б до фінального свистка. Щодо змін, то у господарів на вістрі атаки діяв Буднік, праворуч у півзахисті – Маркоскі, а Громов залишився на лавці запасних. Полтавці розпочали значно активніше. Гості ж перші 30 хвилин знайомилися з газоном. Не використавши кілька нагод і не забивши швидкий гол, “ворскляни” дещо скинули оберти, але цим тільки приспали пильність севастопольців. Стрімка трьохходівка Маркоскі–     Сапай–Міщенко, і логічний гол – 1:0. Гості пішли великими силами відігруватися, а у господарів з’явився простір для контратак. “Севастополь” відігрався на 45-й хвилині. Зі штрафного потужно пробив Симоненко, Непогодов відбиває, але Ковпак у падінні через себе повертає м’яч на лінію воротарського майданчика, а там опиняється Віденець – 1:1. У другому таймі у полтавців могли забивати Курілов, Буднік, Міщенко, Ребенок та Сапай. Але чи то не щастило, чи то негода підігрувала севастопольцям. Так, замість того, щоб закотитися у їхні порожні ворота, м’яч одного разу просто застряг у калюжі. А в попередньому епізоді господарі якимось дивом все-таки шкіряного у ворота противника заштовхали, але взяття воріт арбітр відмінив, зафіксувавши порушення правил. У середині другого тайму злива ще більш підсилилася, на полі стало майже нічого не видно. Підсвічувала навіть блискавка. Але спочатку знову забили гості. Караваєв, який також вийшов на заміну, віддав пас у штрафний майданчик на Ковпака, і той влучно пробив. 16 матчів поспіль “Севастополь” не вигравав у виїзних матчах. Підопічні Геннадія Орбу були дуже близькими до того, щоб перервати цю серію. Але на останній хвилині матчу заграв на повну силу Громов, який вийшов на поле в другому таймі. Йому було байдуже, що футбольний снаряд від вологи поважчав на кільканадцять грамів. Фантастичний за красою обвідний удар метрів з 22-х, і рахунок зрівняно. У компенсований час “Ворскла” могла і вирвати перемогу, але не склалося. У господарів особливо можна було виділити у поєдинку Міщенка, а у гостей відмінну гру продемонстрував Литовка. Після матчу швидко вщухли пристрасті, розійшлися вболівальники, і скінчився дощ. Полтавсько-севастопольська битва завершилася без переможців. Продовження – у другому колі.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Сапай, Даллку, Курілов, Пердута, Дедечко (Скляр, 81), Чеснаков, Маркоскі (Бараннік, 85), Міщенко, Ребенок, Буднік (Громов, 69).
Результати інших матчів 9-го туру: “Карпати” – “Шахтар” – 3:2, “Металург” З – “Чорноморець” – 0:1, “Іллічівець” – “Зоря” – 1:0, “Арсенал” – “Волинь” – 2:1, “Металург” Д – “Говерла” – 4:2, “Дніпро” – “Таврія” – 1:0, “Металіст” –  “Динамо” – 3:0.
Наступний матч наші футболісти зіграють 21 вересня у Донецьку із        “Шахтарем”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.