“Два кольори мої, два кольори…”

48gmpdxOO8Q14  вересня Полтава, як і багато міст України та близького й далекого зарубіжжя (де активно діють осередки української діаспори), порине в святкову феєрію возвеличення одного з найсвятіших оберегів нашої нації – вишиванки. Мегамарш у вишиванках пройде в Полтаві вдруге, започатковано ініціативу навесні нинішнього року. Організацією заходу опікуються Незалежна мистецька організація “Magnum Opus” та громадська організація “Злам стереотипів”. За задумом, захід має сприяти поглибленню інтересу українців до національних традицій, звичаїв, народних промислів.
Організатори Мегамаршу сподіваються об’єднати в його лавах людей, здатних виявляти патріотизм, вищий за будь-які політичні акценти. Долучитися до акції можуть прихильники різних партій чи громадських організацій. Захід передбачає використання учасниками винятково державної символіки.
Кожен, хто хоче взяти участь у Мегамарші в Полтаві, має прийти у вишиванці 14 вересня до монумента Слави. Збір заплановано на 12-ту годину. О 13-ій годині колона рушить до Білої альтанки й потім повернеться на Театральну площу. Дорогою учасники заходу співатимуть українські пісні, тексти яких можна знайти в Інтернеті за адресою http://vk.com/2megamarsh_pl чи отримати перед початком заходу від його координаторів.
На завершення ІІ Мегамаршу у вишиванках відбудеться конкурсна програма та нагородження переможців.

Катерина КРОЛЕВСЬКА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.