Полтавські гостини міста Лева

Культурна столиця України гостювала у столиці духовній. Театральна площа Полтави перетворилася на маленький осередок Львова, де кожен охочий міг насолодитися кавою, медом, морозивом, льодяниками й шоколадом. Полтавці та гості нашого міста могли також придбати воскові свічки, одяг, прикраси, чашки й багато іншого зі львівськими логотипами, їм вручали листівки “Зустрінемось у Львові”, яких за 4 дні було роздано понад 6 тісяч. Загалом на заходах акції, як стверджують організатори, побувало близько 20 тисяч відвідувачів. Полтава – 12-й регіон, де відбулися Дні Львова.
– Ми всіляко сприяємо тому, щоб українські міста відкривали для себе Львів. Це така собі Європа без візи, – розповіла керівник відділу промоції Львівської міської ради Марта Іванишин. – Обираючи той чи інший куточок, звертаємо увагу першочергово на сполучення та зацікавленість у нас потенційних туристів. Самі теж побували у ролі туристів – здійснили прогулянку містом, скуштували славнозвісних галушок. У Полтаві дуже приємні люди, відверті й усміхнені…
На урочистому відкритті заходу з вітаннями до присутніх звернулися секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач та директор департаменту “Адміністрація міського голови” Львівської міської ради Андрій Москаленко. Порадували митці обох міст. Зокрема, полтавський саксофоніст, викладач дитячої музичної школи № 1 імені                 П.І. Майбороди Юрій Лимар, учні Львівської художньої школи імені О. Новаківського, які провели виставку своїх робіт, джаз-музиканти. Вечірньої пори відбулося фантастичне шоу “Глорія” у виконанні акторів Львівського духовного академічного театру “Воскресіння”. Як зазначив його директор та художній керівник Ярослав Федоришин, це було вогняне дійство, створене за етнічними мотивами Заходу України – Бойківщини та Гуцульщини. Це вже друга зустріч “Воскресіння” з Полтавою – цьогоріч у травні актори презентували виставу за твором “Вишневий сад” А. Чехова. Обидва виступи нікого не залишили байдужим.
Відбулися зустріч гостей зі Львова із туристичними агенціями Полтави та презентація відповідних культурних продуктів. Учні міської гімназії № 17 отримали у подарунок міні-бібліотеку львівських видавництв, а також шоколадного лева вагою понад два кілограми. У Полтавському національному технічному університеті імені Ю. Кондратюка пройшли відкриті лекції міського голови Львова Андрія Садового та його заступника з гуманітарних питань Василя Косіва.
У Полтавському художньому музеї (Галерея мистецтв) відбулась зустріч представників львівського та полтавського туристичного бізнесу. Чим саме приваблює старовинне місто Лева любителів подорожувати, зокрема якою є палітра його туристичних сезонів, розповів Василь Косів. Серед таких принад він виділив унікальне поєднання архітектурних стилів, колоритну галицьку кухню, книгарні, широкий спектр фестивалів. Усі сезони, підкреслив посадовець, насичені різноманітними заходами, відтак місто можна відвідувати будь-коли – туристи завжди знайдуть цікаве саме для себе.
– Я б хотів, щоб більше львів’ян приїжджало в Полтаву. Також мені хочеться запросити вас відвідати Львів. Там панує неповторна атмосфера вільного міста, де є прекрасна кава, смачний шоколад, багато театрів, різних дійств… Це місто, в яке їдуть люди з усього світу,– наголосив Андрій Садовий.
Він також запевнив, що залюбки підтримає зустрічне бажання провести Дні Полтави у Львові.

Анна ВАСЕЦЬКА
Євгенія ДАВИДЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.