Всеукраїнський Шевченківський урок

Відповідно до Указу Глави Держави, виданого на підтримку ініціативи Міністерства освіти і науки України, Благодійного фонду “Велика родина”, навчальний рік в старших класах загальноосвітніх закладів, у системі професійно-технічної освіти, у вищих навчальних закладах І–ІІ рівня акредитації розпочався Всеукраїнським Шевченківським телевізійним уроком, присвяченим 200-річчю Тараса Григоровича Шевченка. Мета проведення такої загальнодержавної акції – утвердження серед молоді актуальності творчості Великого Кобзаря,  виховання любові до рідного краю, пробудження національної самосвідомості, зміцнення інтересу молодого покоління до історії України, творчості Пророка нашої нації.
Цікаво і змістовно пройшли такі уроки в обласному центрі, адже сама тема сприяла цьому. Це, як правило, були уроки-роздуми про історичну долю України та її майбутнє. Голова Громадської ради при облдержадміністрації Володимир Голуб провів Шевченківський урок для учнів Полтавської ЗОШ № 29. Лунала безсмертна поезія Кобзаря, звучали роздуми про глибоку народність його творчості. Учні Полтавської гімназії № 33 декламували вірші Тараса Шевченка, перегортали сторінки біографії поета, історії України. Учасники акції наголошували: значення Шевченка нині не тільки в тому, що він порушував великі вічні питання та давав на них відповіді, а й у тому, що закликає і сьогодні задуматися над тим, “… чия правда, чия кривда і чиї ми діти”.
На Шевченківських уроках у містах і районах області побували посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, управлінь та відділів освіти. На уроці в Полтавській спеціалізованій школі № 3 побував заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Коментарів до запису: 1

  1. Олександр сказав:

    Урок на мою думку в такому вигляді не виконав свого призначення особливо для малечі яким в перші дні не до вроків .

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.