Запроваджуються нові освітні стандарти

На прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, директор департаменту освіти та науки ОДА Володимир Мирошниченко поінформували про результати реалізації в області соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення дітей цивілізованими умовами для навчання й виховання, підбили підсумки підготовки до нового навчального року.
Один із головних здобутків діяльності влади у цьому напрямку – поступове збільшення кількості дошкільних навчальних закладів, зокрема у сільській місцевості.
– Загалом в області нині діють понад 610 дошкільних закладів. Окрім того, відкриваються додаткові групи у вже діючих дитсадках. Тобто те завдання, яке обласна влада поставила перед собою, – створення 1,5 тисячі додаткових місць у дитсадках – буде навіть перевиконане. Але головне – не цифри, а те, що проблема охоплення дітей позашкільною освітою незабаром перестане бути актуальною, – наголосив Олександр Коваль.
Не залишилося осторонь спілкування представників влади й журналістів завжди болюче питання оптимізації, тобто закриття, шкіл. Так, станом на 1 вересня цього року в області оптимізовано 12 малокомплектних шкіл, в яких навчалося 20 і менше учнів.
– Із батьками дітей, які навчалися в нині оптимізованих школах, були проведені індивідуальні бесіди, усі вони дали згоду на переведення дітей до базових навчальних закладів, де школярі мають можливість здобувати якісну освіту. Ми потурбувалися про вчасне підвезення учнів із віддалених сіл до шкіл, тож проблем із цим не повинно бути, – зазначив Володимир Мирошниченко.
Говорячи про інновації навчально-виховного процесу, що очікуються найближчим часом, директор департаменту освіти й науки ОДА повідомив про поступове запровадження нових освітніх стандартів, зокрема концепції профільної школи, згідно з якою замість кількох десятків дисциплін, обов’язкових нині для вивчення в старших класах, залишиться лише кілька. Решту навчального навантаження учні визначатимуть для себе самі – в залежності від обраної майбутньої професії.
Володимир Мирошниченко також повідомив, що дві школи в області – Полтавська гімназія №17 та Лохвицька гімназія №1 – в рамках національного проекту “Відкритий світ” отримали обладнання із надсучасним програмним забезпеченням для можливості проводити уроки на якісно новому рівні, у тім числі за допомогою високошвидкісного Інтернету.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.