Телевізійний подарунок для полтавських глядачів

Що може бути приємніше на власний день народження, ніж можливість зустрічі зі щирими друзями та грандіозний подарунок, який порадує й іменинника, і всіх його шанувальників? Тим більше, коли героєм свята є телевізійний канал, а його друзями – завжди сповнена прагнення до всіляких новинок і сюрпризів глядацька аудиторія. 1 вересня полтавський телеканал “ІРТ” відзначав шестиріччя  творчого життя, а жителі міста й населених пунктів у радіусі 40 кілометрів від обласного центру з цікавістю помітили, що в ефірі з’явився новий телеканал “Місто+”. Керівником обох телеканалів є Ігор КУЖИК. Він запевняє, що відтепер його творча команда пропонуватиме полтавському глядачеві сучасні, якісні передачі не тільки інформаційно-рекламного характеру. “Місто+” буде демонструвати й чимало пізнавальних та просвітницьких програм, популярних серіалів. І найголовніше, що новий телеканал від свого початку працює у цифровому форматі.
Шість років у ефірі – це вже і набутий досвід, і однозначна констатація того, що полтавський телеканал “ІРТ” упевнено зайняв свою телевізійну нішу, знайшов свого глядача й став йому справді потрібним, часто незамінним, адже формат, у якому він працює, – формат корисного телебачення – творчий колектив освоював у Полтаві з азів і на зразках уже успішних в Україні проектів цього напряму.
– Девіз “ІРТ” оцінить і найвимогливіший телеман: “Уся інформація має бути корисною для глядача”, – говорить Ігор Кужик. – Керуючись ним, пропонуємо численні тематичні програми, які не тільки підказують, де що придбати, а й навчають грамотно вибирати будь-яку річ, кваліфіковано розповідаючи про такі нюанси, що уважний глядач і не помічає, як із пересічного споживача перетворюється мало не на експерта-товарознавця. “Магазин”, “Автомобіль”, “Доньки й матері”, “Здоров’я і краса”, “Інтер’єр”, “Фінансовий радник”, “Час відпочинку” – це далеко не всі передачі, в яких на телеканалі “ІРТ” глядач уже звично віднаходить корисну й цікаву інформацію.
Звісно, на “ІРТ” поважають прагнення сучасної людини завжди бути першою у курсі подій, які відбуваються довкола й так чи інакше впливають на наше життя, так само, як і бажання знати, яку погоду обіцяє гідрометеоцентр та який настрій віщують зірки. Отож до уваги глядачів – і випуски новин, і прогноз погоди, і поради астрологів. Віддаючи данину моді на захоплюючі проекти за участю глядачів, команда “ІРТ” на початку року потішила сентиментальну частину полтавців проектом до дня святого Валентина “Ти признайся мені…”
– Сподіваюся, що багатьом глядачам запам’ятався цей проект, – розповідає Ігор Кужик. – Та й ми із задоволенням згадуємо, як над ним працювали. По-перше, приємно було засвідчити, що в Полтаві чоловіки-романтики не перевелись, і вони сміливі, бо не бояться попросити руки коханої дівчини перед телекамерами, поділившись емоціями із сотнями тисяч глядачів. У проекті було задіяно дуже багато людей, які мали допомогти нашим героям освоїти якесь нове для них заняття – вогняне шоу, гру на скрипці… Звісно, все це заради того, щоб здивувати наречених. Пару-переможницю визначали глядачі, цінні подарунки підготував відомий у нашому місті готельно-ресторанний комплекс. Безперечно, ми помітили, що полтавцям цікавий такий формат і плануємо порадувати їх подібним сюрпризом і в майбутньому.
Утім, найбільший сюрприз наразі, звісно ж, – поява в Полтаві новинно-просвітницького телеканалу “Місто+”. За словами Ігоря Кужика, ідея його створення виношувалася досить довго й пов’язана з тим, що з 2015 року програми усіх телеканалів України відповідно до міжнародної угоди транслюватимуться тільки в цифровому форматі. “Місто+” якраз і є таким телебаченням, воно залишиться для глядачів доступним та безкоштовним і після зникнення аналогового мовлення. Ліцензію на трансляцію “в цифрі” від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яка проводить відповідні конкурси, вдалося отримати наприкінці минулого року, говорить Ігор Кужик, було нелегко, адже вимоги висуваються дуже високі.
– “Місто+”, так само, до речі, як і “ІРТ”, працюватиме в ефірі 24 години на добу. Чотири чи п’ять разів на день – випуски новин, денні випуски будуть, звісно ж, коротшими і менш насиченими, вибиратимемо найцікавіше, щоб не перевантажувати людей. Основний вечірній випуск – о 19.30. Постійно триматимемо глядачів і в курсі спортивних подій на Полтавщині. Плануємо закупити багато цікавих програм про подорожі в Україні й далеко за її межами, на релігійну тематику, серіали, мультфільми. Обов’язково будемо створювати власні проекти – можливо, політичні ток-шоу. Загалом намагатимемося пропонувати те, що подобатиметься нашим глядачам.
Сьогодні під керівництвом Ігоря Ярославовича Кужика працюють близько сорока ініціативних і креативних людей. Сам телеменеджер додає, що інакше й не може бути, адже на телебаченні затримуються тільки творчі особистості. Переважно всі вони молоді, неординарні, захоплені своєю справою й готові заради здобуття авторитету в глядачів “рухати гори”, “знімати з неба зірки” та, що найголовніше, наполегливо працювати.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.