Резерви розвитку регіону

Хід виконання Програми соціального розвитку сільських населених пунктів області на 2013 рік – таким було головне питання порядку денного розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації, яке вів голова ОДА Олександр Удовіченко. У роботі зібрання взяв участь голова обласної ради Іван Момот.
– Третій рік в нашій області працює Програма соціального розвитку сільських населених пунктів. Сьогодні маємо 60 відсотків виконання цьогорічної Програми, що в грошовому обчисленні означає близько 90 мільйонів гривень, вкладених у розвиток сільських територій, – зазначив доповідач, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов. – Робота триває на всіх напрямках. У першу чергу – це розвиток дошкільних закладів, їх реконструкція й будівництво, а також – закладів освіти, медицини, об’єктів культури, спорту, транспортного сполучення, розвиток підприємницької діяльності, робота з освітлення вулиць, благоустрою сіл, ремонту доріг, реалізуються й пілотні проекти – з розвитку рибництва, садівництва, ягідництва, овочівництва, тепличного господарства, газопостачання…
Сергій Фролов зупинився і на проблемах з виконанням цьогорічної Програми, серед яких: проходження бюджетних коштів по банківській мережі до виконавців робіт, недостатнє наповнення бюджетів та інші. Доповідач також проаналізував стан виконання Програми в районах та ситуацію за конкретними напрямками. Що ж до напрямків роботи – найліпша ситуація в області з ремонтом дитсадків, роботи виконано майже на 70 відсотків, капіталовкладення становлять майже 200 мільйонів гривень, відремонтовано понад 260 дитсадків. Тут лідирує Хорольський район, де вкладено 1 мільйон 142 тисячі гривень, близько 1 мільйона вкладено в ремонт дошкільних закладів у Шишацькому районі. Водночас лише нещодавно розпочалися такі роботи в Карлівському, Семенівському та Кременчуцькому районах. Учасники колегії обмінялися досвідом роботи щодо реалізації Програми соціального розвитку сільських населених пунктів області на поточний рік.
Про забезпечення дотримання законодавства про державну службу, запобігання і протидію корупції та виконання завдань відповідно до Указу Президента України “Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території” доповідав начальник управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області Олександр Черчатий. Він зазначив, що діяльність державного управління в цьому році спрямовувалася як на забезпечення виконання діючих нормативно-правових актів, так і на підготовку до впровадження нових. Для забезпечення дотримання законодавства про державну службу та боротьби з корупцією проведено роботу щодо аналізу та методичного забезпечення ходу адміністративної реформи та реформування державної служби.
Про стан свободи слова в області інформував директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Микола Перепелиця:
– Забезпечення свободи слова актуалізується енергійними кроками Президента України Віктора Януковича, Уряду з впровадження реформ, що вимагає додаткових роз’яснень, вільного оприлюднення позицій та їх всебічного обговорення. Обласна державна адміністрація активно реалізує заходи, що сприяють свободі слова, забезпеченню громадськості більш повною інформацією про життя регіону, роботу виконавчих органів влади. Стало звичним, що засідання колегій, наради в голови ОДА та його заступників проходять відкрито, в присутності журналістів. Запроваджено в систему виступи за графіком керівництва облдержадміністрації у прямому ефірі радіо- та телестудій. З актуальних питань діяльності виконавчої влади неодноразово виступали всі керівники галузевих структурних підрозділів. Систематичними в цьому році стали й прес-конференції керівництва ОДА та структурних підрозділів на базі інформаційного агентства “Новини Полтавщини”. До населення доноситься інформація про діяльність органів виконавчої влади й через друковані засоби масової інформації.
Ресурси та засоби інформаційного простору в області досить потужні, є можливість повного забезпечення населення інформацією. Загалом нині зареєстровано понад 500 друкованих видань, 140 з яких мають постійний вихід. Найтиражнішими є “Зоря Полтавщини”, “Полтавський вісник”, “Вісник Кременчука”. Газети, засновані за участю органів виконавчої влади, місцевого самоврядування мають загальний разовий тираж понад 145 тисяч примірників, що становить майже половину всієї передплатної періодики. Динамічно розвивається телерадіопростір області, який формують 68 телерадіокомпаній. З метою поліпшення надання цих послуг в області ведеться робота з впровадження цифрових стандартів телебачення.
Загалом на Полтавщині утворилося потужне конкурентне середовище, започатковано багато медійних проектів різного спрямування, констатував Микола Перепелиця. Полтавська облдержадміністрація та 48 ЗМІ області підписали хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі. В області створені належні умови для отримання та розповсюдження необхідної суспільно значущої інформації.
Із розглянутих на колегії питань прийнято відповідні рішення.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.