“Світлячок” і “Малятко” приймають новоселів

IMG_3053У  Хорольському районі із робочою поїздкою побували голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко і перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко. Першим об’єктом, де вони побували разом із представниками району та міста, стала територія колишніх складів ліквідованих отрутохімікатів ВАТ “Хорольська сільгоспхімія”. Питання, яке обговорювалося під час цієї зустрічі, – вирішення подальшого використання даного об’єкта.
У селі Петрівка Олександр Удовіченко і Володимир Онищенко оглянули житло, в якому проводиться ремонт, для сімейного лікаря, який працюватиме тут після реорганізації місцевого ФАПу в амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Тут же, у Петрівці, вони стали почесними гостями під час знаменної для села події – відкриття на базі Петрівського НВК дитячого садочка “Малятко”. У заході також взяли участь голова Хорольської райдержадміністрації Сергій Полупан та голова районної ради Олександр Хрипко, депутати обласної ради, головний лікар Хорольської ЦРЛ Михайло Виноград і директор СТОВ “Мусіївське” Михайло Стеценко, голова районної організації Партії регіонів Володимир Шишка, представники агроформування – директор агрофірми “Хорольська” агропромхолдингу “Астарта-Київ” Павло Кандиба і керуючий виробничим підрозділом ім. Ватутіна Василь Погорілий. Завдяки коштам названих агроформувань, відповідно до соціальних угод, і стала можливою реконструкція частини приміщення НВК під дошкільний навчальний заклад.
Олександр Удовіченко наголосив, що впродовж останніх трьох років на Полтавщині відновлено роботу понад 110 дошкільних навчальних закладів, незабаром відкриються двері дитсадків ще в 19 населених пунктах області. Володимир Онищенко відзначив вагому роль сільського голови Михайла Лисенка в житті місцевої територіальної громади. Він вручив Михайлу Лисенку Почесну грамоту обласної ради із нагрудним знаком.
Як підкреслив Сергій Полупан, на виконання Програми Президента України Віктора Януковича “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, соціальної ініціативи “Діти – майбутнє України” тільки за перше півріччя 2013 року, відповідно до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Хорольського району, розвитку дошкільної освіти, профінансовано з районного бюджету дошкільні навчальні заклади у сумі 468,156 тисячі гривень. Цьогоріч планується відкрити п’ять дошкільних навчальних закладів. Один з них, у селі Тарасівка, уже введено в експлуатацію. Запрошують дошкільнят ще два садочки – у селах Петрівці (для реконструкції приміщення з районного бюджету та в рахунок соціальних угод було використано понад 234 тисячі гривень) та Хильківці (залучено 270 тисяч гривень). Через два місяці планується завершити реконструкцію також ще двох дитсадків – у Староаврамівці та Березняках.
Продовжуючи робочу поїздку, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, перший заступник голови облради Володимир Онищенко поспілкувалися із жителями села Андріївки, зустрілися із головою спостережної ради агрохолдингу “Приват-агро” Олександром Трухіним і членом спостережної ради агрохолдингу, депутатом Дніпропетровської обласної ради Мухтаровим Фахраддіном Аладдіном-огли. Під час зустрічі її учасники поцікавилися станом і перспективами розвитку господарств, зокрема галузі тваринництва. З цього приводу голова спостережної ради Олександр Трухін зазначив, що найближчим часом планується збільшити поголів’я молочного стада до 3000 голів з повним циклом його утримання й забезпеченням виходу високоякісної молочної продукції. Насамкінець учасники зустрічі оглянули місцеву ЗОШ, де господарство повністю облаштувало за сучасними вимогами клас, у якому навчатимуться першокласники.
У селі Хильківка також відбулася приємна подія – відкриття на базі Хильківської ЗОШ І–ІІ ступенів дитячого садочка “Світлячок”. На урочистостях звучали слова вдячності на адресу ініціаторів, господарства та виконавців, які спільно і злагоджено за рекордно короткий строк виконали великий обсяг робіт із реконструкції частини приміщення школи під дитячий садок. Сільський голова Олександр Марусенко розповів, що перед початком проекту відбулась домовленість: сільгосппідприємство бере на себе всі видатки із реконструкції приміщення дитячого садка, а сільська рада – створює майданчик і забезпечує обладнанням дошкільнят.
За вагомий внесок у розвиток освіти Хорольського району Почесною грамотою облдержадміністрації, Подяками голови райдержадміністрації, голови районної ради відзначено члена спостережної ради агрохолдингу “Приват-агро”, депутата Дніпропетровської обласної ради Мухтарова Фахраддіна Аладдіна-огли.
Учасники робочої поїздки відвідали також і Покровськобагачанську ЗОШ І–ІІІ ступенів, де оглянули класні кімнати, спортивний зал. Поспілкувалися із директором цього навчального закладу Лідією Ситніковою і сільським головою Анатолієм Левченком.
Підсумовуючи робочу поїздку до Хорольського району, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко висловили упевненість у тому, що програми і соціальні ініціативи Глави Держави й надалі  будуть реалізовуватися, триватиме плідна співпраця самоврядних органів і господарюючих суб’єктів, яка зміцнює надію на подальшу розбудову й підвищення якості життя мешканців сільських громад.

Сергій МІСЮРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.