Біотехнологія – крок до сталого розвитку

– Актуальність появи нової спеціальності зумовлена відсутністю надання освітніх послуг з цього напряму на Полтавщині, – наголошує завідувач кафедри природничих дисциплін КрНУ, професор Володимир Никифоров. – Водночас біотехнології спрямовані, насамперед, на захист навколишнього середовища, розв’язання проблем продовольчої безпеки, створення ефективних засобів лікування людини, альтернативних екологічно чистих технологій із низькою енергоємністю і високим ступенем утилізації відходів задля покращення якості життя людини в екологічно комфортних умовах. Тож, отримавши диплом, наші випускники зможуть працювати у таких галузях, як виробництво молочних продуктів, олії, дитячого харчування та дієтичних продуктів; пивоваріння та виноробства; деяких фармацевтичних продуктів, препаратів і матеріалів; рибництва; сільського господарства у частині біопалива та збереження грунтів; водоочищення, біоконверсії та біотрансформації відходів.

У процесі реформування аграрного сектора Полтавщини було створено досить багато підприємств харчової індустрії, однак вони мають чимало проблем. Серед основних – недостатній рівень упровадження нової ефективної техніки і біологічних технологій, невеликі обсяги використання місцевої сировини, зокрема фітогенних відходів аграрного виробництва, низька інтенсивність розширення асортименту готової продукції. Усі ці проблеми зумовлені відсутністю фахівців із біотехнології.

У Кременчуці вирішили йти назустріч виробникам, і Міністерство освіти і науки, молоді та спорту підтримало університет. Тож уже з першого вересня наступного року 25 студентів розпочнуть фахову підготовку. Для цього навчальний заклад має сучасну матеріально-технічну базу з розвиненою інфраструктурою, яка дозволяє забезпечити навчально-виховний процес на високому рівні, проводити наукові дослідження в різних галузях і здійснювати соціальний супровід студентів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.