Нові спортивні майданчики, реконструйовані школи

– Діти мають можливість займатися п’ятьма видами спорту – футболом, волейболом, легкою атлетикою, греко-римською боротьбою та пауерліфтингом, – розповідає директор Диканської ДЮСШ Ольга Філенко. – У нас понад 140 вихованців, і вони демонструють непогані результати. Так, команда Стасівської гімназії ім. М. Башкирцевої виборола першість району в змаганнях за Кубок України з футболу Євро-2012 серед школярів. Денис Рашоянц у пауерліфтингу встановив два рекорди області та виборов “срібло” на чемпіонаті України з пауерліфтингу в Коломиї Івано-Франківської області.  Його тренує Ігор Рашоянц. Вихованка Ігоря Рашоянца Тамара Стєнкова, майстер спорту міжнародного класу, двічі чемпіонка світу серед юніорів 2011– 2012 років, член штатної збірної України з пауерліфтингу, починала свою спортивну кар’єру в Диканській ДЮСШ. Тренер ДЮСШ із греко-римської боротьби Валерій Трихліб зі своїми вихованцями постійно виборює призові місця на змаганнях різного рівня. Юні спортсмени із секції волейболу, яка працює на базі Диканської гімназії № 2, теж вагомо заявили про себе на районних та обласних змаганнях.

Здоровому способу життя підростаючого покоління та його повноцінній освіті у Диканському районі завжди приділяли чільну увагу. Голова райдержадміністрації Юрій Оніщенко наголосив, що обласна влада надала півтора мільйона гривень на реконструкцію Диканської гімназії ім. М.В. Гоголя, близько 150 тисяч гривень – на завершення ремонту даху Стасівської гімназії. Два роки тому продовжили програму “Шкільний автобус”. Донедавна у районі був лише один такий транспортний засіб, цьогоріч їх придбано ще два: один – за кошти обласного, а інший – державного бюджету. Для шкіл закуповуються комп’ютерні класи, необхідний методичний матеріал, своєчасно проводяться реконструкції приміщень.

– Дякуємо місцевим господарствам за суттєву підтримку освітянської галузі, – говорить головний спеціаліст відділу освіти Диканської райдержадміністрації Тетяна Серга. – Вони виділяють спонсорську допомогу, закуповують необхідну техніку для шкіл, навіть виплачують премії учням-відмінникам. Звісно, проблем у нас вистачає, передовсім це необхідність постійного поліпшення матеріально-технічної галузі. Спрямовуємо зусилля на їх розв'язання, адже освітяни роботи не бояться. А вміємо працювати, то й маємо результат, і головне, що люди про нашу роботу відгукуються позитивно.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.