“Дитина з душею кольору індиго”

Виставки полтавської художниці експонувалися чи не в усіх містах України і в багатьох країнах світу, нині триває знайомство з її творчістю у Франції.

Вечір пам'яті "Дитина з душею кольору індиго" в Галереї мистецтв організували учні Полтавської ЗОШ №18, де свого часу навчався батько Сашеньки, художник Євген Путря. Його попросили розповісти, якою була дівчинка Саша, котра змалечку так любила малювати й залишила за таке коротке життя більше двох тисяч талановитих робіт. Діти й самі готувалися – зібрали матеріали про Сашеньку, співали й танцювали для неї. Танець, як і завжди, був індійський – від вихованців клубу "Шанті" міського центру українсько-індійської дружби. Його керівник Світлана Грицай розповіла, як подорожувала Індією із Сашиними малюнками – дівчинка захоплювалася культурою цієї країни і вже посмертно Президія всеіндійської дитячої фундації "Nehru Bal Samiti" присудила їй свою почесну міжнародну нагороду.

Зворушливо про творчість Сашеньки та конкурси малюнків її імені розповіла директор Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв) Ольга Курчакова. Діти також переглянули фільм "Сашенька" виробництва телеканалу "Глас", а по завершенні вечора усім гостям подарували паперового янгола, який символізує світлу душу й огортає своєю добротою. У багатьох дітей на очах були сльози – вони розчулено сприймали цікаву розповідь і щиро сумували через те, що життя талановитої дівчинки було таким коротким, а його випробування – такими жорстокими.

Зазвичай знайомство з долею і творами Саші Путрі розбуджують юні душі й кличуть до творчості, спонукають дітей замислюватися над тим, що корисного вони самі можуть зробити у своєму житті.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.