Об’єднуючи зусилля влади і громади

– Нинішній захід створить атмосферу свята, допоможе отримати корисну інформацію для подальшої роботи, дасть імпульс для того, щоб провести подібні зустрічі на місцях, – наголосив, відкриваючи зібрання, голова обласної ради Іван Момот.

– Наприкінці кожного року ми за традицією збираємось, щоб підбити підсумки спільної роботи органів місцевого самоврядування і виконавчої влади. Рік, що минає, – не виняток, і громади, які представляють міські, селищні, сільські голови, територіальні органи влади працювали спільно над розв’язанням місцевих проблем. Зусилля влади повинні бути спрямовані на те, щоб проекти, які розвивають соціальну інфраструктуру населених пунктів, виконувалися, – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Керівництвом держави на чолі з Президентом України Віктором Януковичем у цьому році зроблено багато для того, щоб Полтавщина здійснила певний крок уперед. Більше двохсот мільйонів гривень державної субвенції на соціально-економічний розвиток до кінця року ми повинні реалізувати.

За цими цифрами – серйозні об’єкти. Ми плідно співпрацюємо з Фондом сприяння місцевому самоврядуванню. Тому підтвердження – позитивна динаміка 2011 року щодо виконання проектів, які були узгоджені. Об’єднуючи зусилля, можна зробити чимало добрих, потрібних справ.

Голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот привітали присутніх із Днем місцевого самоврядування, наголосивши, що завдяки дієвій роботі самоврядних органів вирішуються питання життєзабезпечення та розвитку територій, поліпшується добробут населення.

Заступник начальника управління Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Жанна Чорна від імені голови Фонду Сергія Малікова привітала представників місцевих рад із професійним святом, побажала цілеспрямованості й наполегливості в роботі, здоров’я, наснаги, зазначивши, що від активності місцевих рад залежить якість рішень, прийнятих на державному рівні.

Вона розповіла про всеукраїнський конкурс проектів і програм, його умови, переваги, методологію. За 9 років існування конкурсу місцеві громади країни отримали на реалізацію своїх пропозицій близько 173 мільйонів гривень. Полтавська область – одна з найактивніших. Учасники семінару отримали збірники методичних матеріалів і навчальні посібники.

Голова обласної ради Іван Момот поінформував присутніх про підсумки обласного конкурсу розвитку територіальних громад 2012 року. Він підкреслив, що участь у конкурсі проектів розвитку територіальних громад області допомагає підвищити ініціативу населення та керівників самоврядних органів і в підсумку спрямовується на поліпшення рівня життя людей.

Велику групу представників органів місцевого самоврядування, голів і депутатів місцевих рад нагородили почесними відзнаками обласної ради. Дипломи лауреатів і грошові премії вручили переможцям обласного конкурсу студентських наукових робіт “Від студентського самоврядування – до самоврядування громад”. Завершилися заходи святковим концертом майстрів мистецтв і творчих колективів обласної філармонії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.