На полі жнивному й футбольному

З цієї нагоди керівників та спеціалістів агроформувань, фермерів, механізаторів, а в їх особі усіх причетних до жнив трудівників сердечно привітав голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він поінформував учасників свята  про реалізацію в області ініційованих Президентом України соціальних програм. Трудівники області успішно справилися з виробничими завданнями першого півріччя. У загальнодержавному рейтингу Полтавщина постійно займає одне з перших місць. Досвід ефективної організаторської роботи миргородців на жнивах має бути поширений на збиранні соняшнику, кукурудзи, інших пізніх культур, підготовці грунту до осінньої сівби, усього комплексу польових робіт.

Голова Миргородської райдержадміністрації Олександр Волошко щиро подякував жниварям, які в умовах спекотного літа та інших примх природи в стислі строки зібрали, зокрема, озимої пшениці по 41,4 центнера з гектара. Озимий ячмінь вродив по 35,8 центнера, а ярий – по 31,3 центнера з гектара. Зернобобових зібрали в середньому по 28,1 центнера на кожному з 623 гектарів. Добре вродили озимий та ярий ріпак, інші культури.

Приклад високої агротехніки показують спеціалісти ТОВ “УкрЛатАгро”, яке очолює директор Віталій Крижанівський. У господарстві зібрали ранніх зернових по 59,7 центнера з гектара. Успішно запроваджують сучасні технології вирощування зернових та зернобобових у приватному підприємстві ім. І.Зубковського (директор Володимир Таран), державному підприємстві “Дібрівський кінний завод № 62” (директор Микола Радченко), державному дослідному господарстві ім. Декабристів (директор Володимир Цибенко), орендному приватному підприємстві “Великосорочинське” (директор, депутат обласної ради Михайло Харченко), орендному підприємстві “Великообухівське” (директор Петро Варченко),  інкубаторно-птахівничому підприємстві (директор Іван Безлунний). У господарствах усіх форм власності є достойні визнання трактористи, комбайнери, жаткарі, водії, працівники токів та їдалень, інші подвижники жнив. Почесними відзнаками обласної та районної влади було відзначено кращих з кращих учасників жнив. Нагороди вручали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова райдержадміністрації Олександр Волошко, голова районної ради Наталія Дудник.

Окрасою обжинок були виступи самодіяльних митців з районного Будинку культури, Великих Сорочинців, Попівки, Зубівки. По закінченні святкового концерту від імені голови облдержадміністрації аматорам сцени вручили квіти. Дівчата в національних костюмах частували гостей духмяним короваєм із пшениці нового врожаю.

По закінченні святкових заходів у Будинку культури учасники обжинок перейшли на центральну площу міста-курорту. Там їх чекали три нових “Шкільних автобуси” і сяючий фарбою легковий автомобіль “Ланос”. Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко вручив ключі від автобусів представникам Хомутецької, Попівської та Петрівцівської загальноосвітніх середніх шкіл. На власному “Ланосі” у Дібрівку поїхав ветеран Великої Вітчизняної війни Іван Михайлович Бутенко.

Радість нових власників автотранспортних засобів разом із громадою розділили присутні на площі депутат обласної ради, генеральний директор  “Миргородкурорту” Олександр Гавловський, міський голова Миргорода Сергій Соломаха, депутат міської ради Олександр Цись, громадські активісти міста й району.

Олександр Удовіченко разом із керівниками Миргородського району побував у Ромодані на святі селища залізничників. Там проходили урочистості з нагоди відкриття капітально відремонтованого за державний рахунок дитсадка “Волошка”, благоустроєного парку, реконструкції Будинку культури.

***

Того ж дня в Шишацькому районі відбулися дві непересічні події, які впишуться яскравою сторінкою у літопис спорту Полтавщини – в Гоголевому відкрито найсучасніший багатофункціональний спортивно-оздоровчий комплекс “Зоря”, а в Шишаках фінішував ювілейний, десятий, футбольний турнір “Шишацький кубок”.

Комплексу в Гоголевому може позаздрити будь-яке місто. Він включає футбольний (зі штучним покриттям міжнародного класу), баскетбольний, волейбольний майданчики та майданчики для змагань із пляжного футболу та пляжного волейболу. Сільських спорткомплексів такого рівня в області лише два, і новозбудований слугуватиме усьому району. Він розмістився біля нової сучасної будівлі місцевої школи, де особливо шанують спорт. Кошторисна вартість комплексу – понад 700 тисяч гривень і споруджений він за ініціативи й підтримки генерального директора агропромхолдингу “Астарта-Київ” Віктора Іванчика. Голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради, голова обласної організації Партії регіонів Олексанр Удовіченко у своєму виступі наголосив, що цей об’єкт є прикладом соціальної відповідальності бізнесу. “Астарта-Київ” не тільки впроваджує передові технології, розвиває високопродуктивне рослинництво і тваринництво, створює високооплачувані робочі місця, а й дбає про соціальну сферу територіальних громад, на землях яких господарює. Чудовим додатком до новобудови для мешканців села став переданий Олександром Удовіченком громаді “Шкільний автобус”.

Комплекс – це прекрасний подарунок у рік, який державою проголошено Роком спорту, для усього району, і, безумовно, місцеві атлети невдовзі з успіхом захищатимуть спортивну честь не лише Шишацького району Полтавської області, а й країни. Це переконливе свідчення того, що в області, в районі можуть не тільки працювати, а й дбати про здоров’я дітей, нації, популяризувати спорт, здоровий спосіб життя, підкреслив голова Державної служби молоді та спорту України, віце-президент Національного олімпійського комітету Равіль Сафіуллін. Генеральний директор ТОВ “Агрофірма імені Довженка”, депутат обласної ради Віктор Скочко висловив переконання, що вкладені в спортивний комплекс великі кошти повернуться значно вагомішим капіталом, адже йдеться про здоров’я молодого покоління, його фізичний і духовний гарт. Значні інвестиції агропромхолдинг також спрямовує у розвиток місцевої освіти, охорони здоров’я, благоустрій населених пунктів. В урочистій церемонії відкриття комплексу також взяли участь голова Шишацької райдержадміністрації В’ячеслав Білаш та голова районної ради Юрій Лубенець. Цьогоріч лише за рахунок районного бюджету на соціальний розвиток сільських територій спрямовано понад 5 мільйонів гривень, а до кінця року зазначена сума сягне 8 мільйонів гривень.

Спортивне свято мало продовження у районному центрі. Чимало шанувальників футболу з різних районів області зібрала фінальна гра  турніру “Шишацький кубок” між командами “Нове життя” (село Андріївка Машівського району) та ФК “Рокита” з Великобагачанського району. Основний час напруженого фінального поєдинку завершився нічиєю, і за серією пенальті “Шишаць
кий кубок” виграли футболісти команди “Рокита”.

У церемонії нагородження переможців та відзначення учасників турніру взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова Держмолодьспорту Равіль Сафіуллін, народний депутат України кількох скликань, а нині – голова Держагентства резерву України Олексій Лелюк, начальник управління з питань фізичної культури і спорту ОДА Віктор Пожечевський, голова Шишацької райдержадміністрації В’ячеслав Білаш, голова районної ради Юрій Лубенець, генеральний директор ТОВ “Агрофірма імені Довженка”, голова районної федерації футболу Віктор Скочко, чемпіон Олімпійських ігор-1980, кременчужанин Володимир Кисельов. Спортивні заходи завершилися великим культурно-мистецьким святом, в якому взяли участь відомі українські й російські колективи та виконавці, зокрема квартет “Гетьман”, Оксана Білозір, Ігор Латиш, Стелла Джанні, та феєрверком.

Підбиваючи підсумки заходів, Олександр Удовіченко підкреслив, що для сільського спорту на Полтавщині вже зроблено чимало. Зокрема цього року завершується програма будівництва у кожному районі футбольних полів зі штучним покриттям. На черзі – нові соціальні проекти, які реалізовуватимуться владою.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.