Полтавський відблиск датської “бронзи”

Перший млинець, як то кажуть, був глевкий: наші футболісти спершу програли естонцям. Утім, далі фортуна перейшла на наш бік, і юні полтавці почали вигравати. За вихід до півфіналу  вони змагалися зі шведською командою АІК. Представники надворсклянського міста обіграли суперників і вирвались у півфінал. Тут знову зійшлись з естонською командою і зіграли внічию – 2:2. Прикрий програш по пенальті закрив полтавцям дорогу в фінал. Вони посіли третє місце. Однак “бронза” – теж престижна відзнака. Особливо якщо врахувати, що це в їхньому житті перший міжнародний турнір.

– Команда й надалі активно тренуватиметься, а наступного року знову гратиме за цей кубок, – говорить тренер ДЮСШ “Ворскла” імені І. Горпинка Олександр Супрун. Хоч самі юні гравці не були в захваті від такого результату, однак це для них – безцінний досвід, стимул не зупинятись на досягнутому, переконаний батько одного з гравців команди Сергій Цегельник. Він їздив разом з ними як лікар.

Команда перебувала в столиці Данії чотири дні й зіграла дев’ять  матчів. Поїздка, окрім досвіду футбольної гри, збагатила полтавців незабутніми враженнями, адже їм випала нагода відвідати знаменитий парк розваг “Тіволі” в Копенгагені, помандрувати в річковому трамвайчику й побачити майже все місто. По дорозі зупинялись у Німеччині, тож юні футболісти відвідали зоопарк у Берліні, прогулялися вулицями німецької столиці.

Фінансову підтримку у змаганнях надали спонсори – Герой України та Герой Соціалістичної Праці Семен Антонець (ПП “Агроекологія” Шишацького району), Герой України Олександр Коросташов (СВК “Батьківщина” Котелевського району), а також управління з питань фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації. У серпні на хлопців чекає відпочинок, а далі – знову тренування.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.