Зібрав урожай, про новий дбай

Актуальні питання роботи агропромислового комплексу держави розглядалися на республіканській селекторній нараді, яку провів заступник Мінагрополітики та продовольства України Олександр Сень. Зазначалося, що збирання ранніх зернових культур у державі практично завершено, хлібороби вже зібрали 24 мільйони тонн зерна при середній урожайності близько 25 центнерів з гектара. Нині в країні функціонує понад 600 сертифікованих зерноскладів, розрахованих на 27 мільйонів тонн одночасного зберігання збіжжя, поки що вони заповнені менш ніж на третину. До речі, починаючи з 3 серпня, сертифікація зерноскладів буде безстроковою.

На часі – підготовка до сівби озимих культур урожаю 2013 року. Насінням регіони забезпечені, хоча воно, на жаль, далеко не завжди кондиційне. Водночас можна придбати високоякісний посівний матеріал у державному насіннєвому фонді. Вартість пшениці І репродукції становить 3200 гривень за тонну, еліти – 3800. Особливої актуальності, у зв’язку з посушливою погодою, набуває впровадження нових технологій.

На республіканській селекторній нараді порушувалися й питання розвитку тваринництва та аналізувалася ситуація на ринку заготівель молока. Наголошувалося на необхідності переведення роботи господарств, у яких утримуються свині, на закритий режим роботи, щоб не допустити захворювання поголів’я на африканську чуму, що виявлено в одному з населених пунктів Запорізької області, та підвищення закупівельних цін на молоко, вироблене в особистих селянських господарствах.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.