Нові медичні заклади, земельні аспекти

У результаті фахової дискусії, із врахуванням зауважень і пропозицій депутатів – знаних аграріїв – Героя України Олександра Коросташова, Миколи Андрієнка, Валерія Капленка, Юрія Колєсніка, Василя Стасовського та Михайла Харченка, запрошених сільських голів підтримано, зокрема, проекти сесійних рішень про пооб’єктний перелік робіт з охорони земель, витрати по яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва; проект землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності за межами населених пунктів на території Радивонівської сільської ради Великобагачанського району та інші. Ще один проект рішення обласної ради – стосовно затвердження матеріалів перерозподілу земель на території сільських рад області – рекомендовано доопрацювати.

Депутати також узяли до відома інформацію про хід виконання обласної Програми сільськогосподарської дорадчої діяльності на період до 2015 року, яку оприлюднив виконуючий обов’язки начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Семен Москаленко.

* * *

Під головуванням Михайла Винограда та за участю заступника голови облдержадміністрації Олександра Коваля відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я. Депутати, зокрема, розглянули звіти про виконання показників фінансово-господарської діяльності керівників обласних лікувальних закладів – Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О.Ф. Мальцева; Лубенського обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни; Кременчуцького обласного шкірно-венерологічного диспансеру та інших.

Про роботу благодійної організації “Лікарняна каса Полтавщини” у 2011 році розповів виконавчий директор організації Віталій Шевченко. Комісія схвалила діяльність “Лікарняної каси Полтавщини”. Голова комісії Михайло Виноград, депутати Леонід Куроєдов, Віктор Бурлей, Онисій Петращук, Олександр Гавловський, В’ячеслав Ждан, Катерина Орос, Діонісій Каплін обмінялися думками про перспективи її роботи. Виконавчій дирекції рекомендовано активізувати роз’яснювальну роботу серед населення; заручитися підтримкою керівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, підприємств і установ.

Про результати діяльності ПОКП “Полтавафарм” за 9 місяців 2011 року доповіла виконуюча обов’язки директора підприємства Наталія Стецюк. У порівнянні з відповідним періодом минулого року розмір доходу підприємства збільшився на 8% і склав 164078,5 тис. грн. Середній розмір торговельної націнки на лікарські препарати в мережі “Полтавафарм” склав 23,1% проти 25,2% відповідного періоду минулого року. Зросли обсяги закупівлі медикаментів, сплачено до бюджету податку на прибуток 1125,5 тис. грн.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль дав високу оцінку діяльності ПОКП “Полтавафарм” з медикаментозного забезпечення населення та лікарняних закладів, назвавши систему “Полтавафарм” унікальною. Інформацію дирекції підприємства депутати взяли до відома та рекомендували сприяти зростанню мережі аптек та аптечних пунктів, продовжити практику централізованих закупівель медпрепаратів, розширювати асортимент, проводити цінову політику, спрямовану на поступове зменшення торгової націнки на ліки.

Комісія підтримала пропозицію головного управління охорони здоров’я облдерж­адміністрації щодо створення в області перинатального центру для надання спеціалізованої медичної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим із високим ступенем захворювань. Начальник головного управління Віктор Лисак запропонував переобладнати під такий центр частину будівлі у Полтаві по вулиці Залізній, 17. Вартість проекту становить близько 40 млн грн. Більша частина коштів надійде з Держбюджету в рамках Національного проекту “Нове життя”. Ввести в експлуатацію новий заклад планується до кінця 2013 року. Створено робочу групу для координації робіт, яку очолив голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко.

Також комісія схвалила створення обласного комунального підприємства “Полтавапрофдезінфекція”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.