Кращі книги кращих видавництв

Він проводиться п’ятий рік поспіль з метою розвитку книговидавничої справи в області та підтримки місцевих авторів – письменників, науковців, літераторів, і опікується ним головне управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

– Це велика справа і потужне підгрунтя для становлення і розвитку нашої Батьківщини, – наголосив, вітаючи усіх присутніх у залі, серед яких були й переможці конкурсу, начальник управління Микола Перепелиця. Він підкреслив, що кожного року на Полтавщині видається 220 найменувань книг – це значна кількість, хоч наклади видань і невисокі.

Полтавські видання неодноразово брали участь у всеукраїнських конкурсах та книжкових ярмарках, і нещодавно однією з кращих книг України у номінації “Життя славетних” було названо дослідження Миколи Степаненка “Літературний простір “Щоденників” Олеся Гончара”.

Цього року лауреатів визначали у шести номінаціях. Гран-прі конкурсу вручено редакційно-видавничому відділу Полтавського університету економіки і торгівлі за книгу “Полтавський університет економіки і торгівлі (1961–2011): історичний нарис” (автор – В.М. Артеменко, друк – ФОП Говоров С.В.). Серед переможців – книги багатьох авторів художньо-рекламного агентства “Дивосвіт”, ТОВ “АСМІ”, видавництв “Полтавський літератор” і “Гадяч”, редакційно-видавничого відділу Полтавської державної аграрної академії. Переможцям разом із дипломами та квітами було вручено й особливо доречні, потрібні в роботі, подарунки – два сучасних словники.

З нинішнього року введено додаткову номінацію конкурсу – “Спортивна Полтавщина”, що також уже має перших лауреатів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.