Прапор Полтавщини – на вершинах Гімалаїв

За ініціативою директора Миргородської станції юних туристів, майстра спорту з гірського туризму Василя Ніколаєнка група українських спортсменів побувала в країні Непал. Прапор Полтавщини  підняли в Гімалаях – найвищій гірській системі світу.

Символ області – синє полотнище з історичним жовтим козацьким хрестом Полтавського полку – замайорів на Айленд-піку на висоті 6189 метрів. Завершуючи подорож, Василь Ніколаєнко та приватний підприємець із Миргорода Микола Ніконов здійснили сходження на пік Кала-Потар (5550 метрів), розпочавши його з льодовика Кхумбу, що стікає з найвищої гори світу Джомолунгми (8848 метрів). Піднімали прапори Полтавщини, міста Миргорода і першої міської школи, звідки починався миргородський туризм.

– Експедиція тривала два тижні, – розповів Василь Ніколаєнко. – Ідея проведення виникла 5 років тому, тоді, до 70-річчя Полтавської області, ми піднялися на Ельбрус на Кавказі – вищу вершину Європи – і підняли там прапори. Тоді ж провели й обласну акцію “Знайди свою вершину”, в якій взяли участь школярі й розповіли про досягнення своїх родин – і не тільки в спорті. Адже вершини в житті у кожного свої.

– У 2012 році виповниться 75 років, як утворена наша область, і ми вирішили піти далі й вище, вже в найвищі гори світу, – продовжує розповідь Василь Ніколаєнко. – Спочатку експедиція планувалася суто миргородською. Нам обіцяли багато підтримки і допомоги, а в результаті поїхали за власний рахунок. І нас залишилося тільки двоє миргородців, хто зміг, – я і Микола Ніконов. Ми об’єдналися ще з однією групою, де були представники різних міст країни. Так разом і здійснили сходження. У мене значний досвід, водив групи і на Памірі, й на Тянь-Шані, і на Алтаї, але такого важкого походу ще не було. Гімалаї – суворі гори. Але ми таки встановили там прапори області й міста, передані нам керівництвом Полтавщини і Миргорода.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.