Партнерство заради інформаційних прав

На початку роботи семінару Валерій Пархоменко, наголошуючи на необхідності активізації взаємодії ЗМІ з органами державної влади і місцевого самоврядування щодо поліпшення інформування населення, подякував журналістам за їхню роботу на благо громади області та держави і закликав до співпраці й у майбутньому. В цьому сприятиме, зокрема, й підписана того дня представниками облдержадміністрації та редакторами 30 друкованих комунальних видань області "Хартія про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі". Минулого року така угода вже була підписана між облдержадміністрацією та телерадіокомпаніями області. Основні положення Хартії зобов'язують ЗМІ дбати про моральне здоров'я українського суспільства, подаючи інформацію на засадах морально-етичних принципів, дбаючи про виховання молоді, насамперед – патріотичне. Валерій Пархоменко наголосив, що місцеві ЗМІ аморальної інформації не пропонують своїм читачам, а тому підписання Хартії – то певний "крок на випередження". Але разом із тим Хартія не передбачає якогось обмеження в роботі журналістів чи втручання в неї.

Микола Перепелиця поінформував присутніх також про економічну ситуацію в основних галузях господарств області за підсумками десяти місяців поточного року та проаналізував загальнополітичну ситуацію в країні. Про значення підписання Хартії в роботі ЗМІ та роль громадських організацій у розбудові демократичного суспільства своїми роздумами поділилася керівник Полтавської філії Суспільної Служби України Ганна Кіященко. Чимало запитань учасники семінару адресували заступнику директора з питань маркетингу та продажу послуг Полтавської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Людмилі Сушко, що стосувалися, зокрема, передплатної кампанії та взаємовигідних умов співпраці. Про зміни в Податковому кодексі та їх значення в роботі ЗМІ розповіли Лариса Брусенцова та Валентина Коломієць – головні державні податкові інспектори-ревізори ДПА у Полтавській області.

Також учасники семінару, заслухавши повідомлення Григорія Гриня, обговорили проекти законів України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" та "Про реформу державної і комунальної преси".

Журналісти відзначили користь подібних зібрань, тож ішлося про те, що вони мають проводитися регулярно.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.