Влада зміцнюється довірою громад

Для цього загалом планується спрямувати понад 530 тисяч гривень, із них 280 тисяч – кошти обласного бюджету, решта – позабюджетні. 

Чи не найпотужніший інвестиційний проект, що нині реалізується в нашій області, – будівництво відгодівельного свинокомплексу ТОВ “Белгранкорм-Полтавщина” в селищі Білики. Загальна його вартість складає близько 100 мільйонів гривень. (“Зоря Полтавщини” вже розповідала про цей інвестиційний проект та про хід його реалізації. – Авт.). Голова обласної ради оглянув об’єкт, ознайомився із нинішніми та перспективними планами розвитку. Особливу увагу було приділено соціальним питанням. За словами генерального директора ТОВ Павла Терещенка, загалом близько 10% прибутків, які отримуватиме ТОВ “Белгранкорм-Полтавщина”, виділятиметься на розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів, де розташовуватимуться виробничі об’єкти свинокомплексу. Нині ж від­рахування товариства до бюджетів різних рівнів уже склали 1,5 мільйона гривень, ще кількасот тисяч гривень було використано на допомогу в будівництві дитсадків, спортивного майданчика.

Духовною перлиною України й нашого краю є музей-садиба Олеся Терентійовича Гончара. На реекспозицію його літературної частини, ремонт приміщень потрібно близько 70 тисяч гривень, розповіла директор музею Тетяна Бондаревська. Посприяти у вирішенні цього питання пообіцяли керівники району.

Порівняно недавно в селах Красному та Бережнівці було відкрито дитячі садочки. Нині ж новосілля справляють юні мешканці сіл Григоро-Бригадирівки та Солошиного. У відкритті обох дошкільних освітніх закладів, які працюватимуть на базі місцевих ЗОШ, узяв участь і голова обласної ради. Варто зазначити, що у цих селах не було дитсадків майже 12 років. Загальна вартість робіт склала близько 500 тисяч гривень, із яких 140 тисяч – виділено з бюджету району, ще 140 тисяч – з бюджету села, решту збирали громади. Значний внесок у загальну справу зробили й фермерські господарства “Ліс”, “Кристал”, “Шанс”, ТОВ “Дніпро” та інші. Вітаючи земляків із цією радісною подією, голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич зазначив, що діти повинні виховуватися й розвиватися у тих закладах, де їм дадуть ще й основи комп’ютеризації та підготують до шкільного навчання. Дякуючи всім причетним до відкриття дитсадків, Анатолій Таранушич окремо відзначив ініціативу та зусилля у вирішенні цього питання Григоро-Бригадирівського сільського голови Олександра Лося.

Голова Кобеляцької районної ради Юрій Тагадюк підкреслив, що відкриття дитсадків – це найперспективніші інвестиції в розвиток місцевих громад.

Іван Момот наголосив, що такі добрі починання будуть продовжені. Адже в рамках виконання Програми розвитку сільських територій у наступному році в районі планується відкрити ще 4 дитсадки.

– Тут живуть небайдужі люди, які турбуються про майбутнє свого краю. Відкриваючи дитсадок на базі шкіл, ми тим самим і освітній заклад зберігаємо, й про майбутнє села дбаємо. Створення нових дошкільних закладів – це приклад того, як, об’єднавши зусилля влади й громад на місцях, можна вирішувати конкретні проблеми населених пунктів, – зазначив голова обласної ради.

Він також запевнив, що позитивно буде вирішене й питання фінансування реконструкції музею-садиби Олеся Гончара, адже збереження духовних цінностей краю було і буде пріоритетним напрямком діяльності обласної влади.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.