На байках – у колонію

Зустрів гостей начальник управління ДПтСУ в Полтавській області, генерал-майор внутрішньої служби Микола Ісаєв. Він наголосив, що адміністрація колоній зацікавлена в тому, щоб ті, хто відбуває покарання, теж мали можливість спілкуватися з відомими особистостями, набиралися в них позитивного досвіду.

 Говорячи про мету відвідання колонії, Василь Вірастюк зазначив: “Нові люди в такому закладі – це уже подія. Тому хочеться внести позитив у буденне й нелегке життя засуджених до позбавлення волі”.

Український стронгмен поділився враженнями від відвідання подібних установ: “Буквально вчора був у Прилуках в колонії для підлітків. Враження склалося не таке вже й страшне. Коли заходив туди, думав, що побачу щось гірше. А дізнався про те, що хлопці ходять в школу, здобувають професію…”

В клубі колонії відбулося спілкування із майже 500 засудженими. Василь Вірастюк розповів, що ініціатор таких зустрічей – Ашот Арушанов, один із найвідоміших байкерів і мандрівників України, він же – головний організатор міжнародного мотофестивалю “Тарасова гора”.

“Чому ми сьогодні тут і чому такою компанією? Нас усіх об’єднує любов до руху, до байків. Тут присутні хлопці із Києва, Дніпропетровська. Ми приїхали розповісти вам про інше життя”, – зазначив Василь Вірастюк.

Гості привезли із собою відеоролик про свою 10-денну подорож під назвою “Байкрай”, протягом якої її учасники проїхали 25 обласними центрами України. По закінченні спілкування Василь Вірастюк сфотографувався із засудженими та потиснув кожному з них руку.

 Ця зустріч для засуджених стала справді незабутньою ще й тому, що байкери, відомі своєю любов’ю до свободи, приїхали до тих, хто її тимчасово позбавлений. Своїми піснями, фільмами й розповідями про мандрівки світом вони намагалися донести їм ідею того, що життя поза колючим дротом розмаїте і цікаве, й його сенс залежить від кожного з нас.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.