Свято культури й освіти

Однією з візитівок селища нещодавно став сквер “Матері і дитини” із сучасним майданчиком, який вражає своєю красою і оригінальністю, – справжнє казкове містечко для малечі. Голову облдержадміністрації вітали також вихованці школи, учителі, батьки.

Далі маршрут проліг у Шевченківську територіальну громаду, де цього дня відбулося грандіозне свято великої сільської родини, яка об’єднує чотири села – Шевченкове, Фрунзівку, Дружбу та Шамраївку. Тут чимало зроблено, щоб населені пункти розвивалися, було більше молодих сімей. Підтвердженням турботи про соціальну сферу стало відкриття другої групи у дитсадочку “Світлячок”. Олександр Удовіченко побував у дошкільному закладі, де цьогоріч проведено капітальний ремонт. Дитсадочок відповідає всім сучасним вимогам. Голова облдержадміністрації дав позитивну оцінку такому підходу до справи.

До Дня села приурочили відкриття оновленого Шевченківського будинку культури, де й проходило основне торжество. На фасаді будівлі – табличка з написом “Будинок культури відроджено за сприяння уродженця с. Дружба Дерев’янка І.М., директора ВП “Майстер” Сеня С.І., директора СТОВ “Обрій” Савченка М.В.”.

Право перерізати стрічку надали голові облдержадміністрації Олександру Удовіченку, начальнику головного слідчого управління СБУ, генерал-майору юстиції, заслуженому юристу України, кандидату юридичних наук, землякові Івану Дерев’янку, випускниці Шевченківської школи, студентці Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка Богдані Половко.

Святкування продовжилося у залі СБК. Наша область у числі перших розробила і втілює в життя Програму економічних реформ на 2010–2014 роки “Успішна Полтавщина – заможна територіальна громада. Будуємо разом”. Одним із ключових її завдань є відновлення закладів культури та дитячих дошкільних закладів. Як зазначив Олександр Удовіченко, до кінця року в області відродиться 36 дитсадків.

Всією громадою привітали також батьків наймолодшої жительки Анастасії Маленкової. Пошанували і найстаршу –

92-річну Віру Никифорівну Зборець. Відзначили і тих, чиї господи найкращі, – квітникарів та вишивальниць.

У житті є і сумні хвилини. Цього року 15 жителів сіл Шевченкове, Дружба та Фрунзівка завершили свої земні справи. У залі запанувала тиша, лише метроном, як символ вічної пам’яті, відраховував хвилину мовчання…

Та життя не любить супокою. На зміну старшому поколінню приходять молоді, талановиті. Підтвердженням цього став виступ юних – співачки Богдани Половко та гумориста Артура Кулика.

…У залі розливається пісня “Зеленеє жито, зелене”, а дівчата в українському вбранні пригощають присутніх шматочками короваю.

Феєричним завершенням свята став виступ пісенно-танцювального ансамблю “Полтава” обласної філармонії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.