Спортивні вершини, граніт науки…

Серед них – Всеукраїнська громадсько-політична газета “Зоря Полтавщини”, котра вже багато років поспіль підтримує заходи, спрямовані на пропаганду здорового способу життя серед молоді. Втім, приємні сюрпризи чекали не тільки на переможців: на кафедру фізкультури коледжу редакція передала волейбольні м’ячі, комплекти для настільного тенісу, набори шахів та шашок, що, звісно ж, стануть для студентів добрим нагадуванням про тісніше знайомство з колективом газети, на шпальтах якої спортивне життя області, країни, світу висвітлюється в усіх можливих зрізах і жанрах. Серед тих, хто доклав зусиль до проведення змагань, – також газета “Сільські вісті”, її співробітник Микола Моторний, Федерація футболу України, Асоціація аматорського футболу України, спортивне товариство “Спартак”. Кращих визначали у грі з міні-футболу, в стрільбі з пневматичної гвинтівки, в армрестлінгу та перетягуванні канату.

Наступного дня до коледжу-ювіляра прибуло багато гостей із різних куточків України, у чиїй долі, професії цей навчальний заклад так чи інакше зіграв свою роль, – випускники, провідні науковці у даній галузі. На зустріч із ними приїхали й керівники міста та району – міський голова Олександр Грицаєнко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, голова районної ради Олексій Дядечко.

Гості ознайомились із матеріально-технічною базою коледжу, в якому діють 28 кабінетів, 9 лабораторій, 2 навчальні майстерні, а також відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів та природокористування України “Лубенський навчально-інформаційний консультативний пункт”, де випускники коледжу можуть заочно здобути вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”. Всі бажаючі могли відвідати виставки, на яких були представлені вироби різьбярства, різноманітні сорти квітів.

Більше дізнатися про історію Лубенського лісотехнічного коледжу можна було в щойно відкритому в його стінах музеї. “Біографія” навчального закладу починається ще з позаминулого століття, відколи на землях, подарованих відомою меценаткою Катериною Скаржинською, була заснована Лубенська нижча сільськогосподарська школа другого розряду, перший набір до якої провели

1 жовтня 1891 року. Нинішнє спрямування закладу визначилось у 1950 році – тоді Лубенський лісовий технікум почав готувати фахівців за спеціальностями “Лісове господарство” і “Лісова меліорація”.

Нині в коледжі навчається близько 500 студентів денного відділення з чотирнадцяти областей України за спеціальностями “Лісове господарство”, “Оброблювання деревини”, “Бухгалтерський облік”. Близько 150 осіб, переважно виробничники, здобувають кваліфікацію техніка лісового господарства за заочною формою навчання. Очолює заклад заслужений лісівник України Роман Сендзюк.

Перед початком урочистостей із нагоди відзначення

120-річчя Лубенського лісотехнічного коледжу в районному Будинку культури всі, хто приїхав на ювілей, висадили у сквері на території закладу вишні-сакури – символічна акція, що нагадує про покликання лісівників берегти і примножувати зелені скарби планети.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.