Своя рука – владика: газ – не давати!

Проте намірів своїх “Кременчукгаз” не полишає і, за словами міського голови Комсомольська Сергія Супруна, погрожує здійснити їх уже найближчим часом.

 Ситуація, що склалася, м’яко кажучи, досить дивна. Основна вимога НАК “Нафтогаз України” до підприємств комунальної теплоенергетики – погасити борги за природний газ до початку опалювального сезону, що для всіх міст України вельми складно. Проте, як пояснив на черговій апаратній нараді міський голова, згідно з відповідною постановою Кабміну старі борги населення за використані тепло та гарячу воду можуть бути реструктуризовані на 5 років. Таких боргів населення Комсомольська має на 10 млн грн. Загальна сума заборгованості, справи щодо якої передано до суду та до виконавчої служби, – близько        4 млн 600 тис. грн. До того ж держава зобов’язана у вигляді субвенції відшкодувати борги, що виникли через різницю в тарифах. Якби це було зроблено, наше місто не мало б боргів за газ перед НАК “Нафтогаз України”.

Незважаючи на все це, ПАТ “Кременчукгаз” вживає санкції щодо відключення котелень “Комсомольськтеплоенерго” від газу. Це викликало зрозуміле обурення не лише мешканців міста, а й міської влади, керівництва області, якому, звичайно ж, було повідомлено про ситуацію в Комсомольську. Всі переговори з керівництвом “Кременчукгазу” закінчилися нічим. Пояснення дій одне: НАК “Нафтогаз України” вимагає відключень. Міський голова зазначив, що найбільше обурення викликає відсутність узгоджених дій між керівництвом країни і виконавцями на місцях. Адже в інтерв’ю  міністра регіональної політики прозвучала чітка вказівка: в об’єктах соціальної сфери опалення має податися вже 10 жовтня, а для населення опалювальний сезон має розпочатися вчасно, якщо середньодобова температура повітря становитиме 8 градусів тепла чи менше – навіть раніше 15 жовтня. Чому ж немає порозуміння?

Неважко здогадатися, що з огляду на заборону відключати підприємства комунальної теплоенергетики від газу в період опалювального сезону НАК “Нафтогаз України” руками “Кременчукгазу” спішить встигнути це зробити до його початку.

Тетяна ТЕРЕН,

редактор газети Комсомольської міської ради

“Громадська думка”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.