Осередок знань і високої культури

У торжествах взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості, педагоги, науковці, студенти, випускники академії, ветерани праці.

Як зазначив ректор академії, доктор медичних наук, професор, депутат обласної ради В’ячеслав Ждан, УМСА є сьогодні одним із флагманів медичної освіти України і фундаторів науково-методичної роботи, провідним вищим навчальним закладом із підготовки лікарів.

– В академії студентам не лише дають глибокі теоретичні знання, практичні навички лікування, а й прищеплюють високі моральні якості, любов до людей.

Теплими словами згадали тих, хто стояв біля витоків створення медичного вузу в Полтаві, ветеранів праці, котрі присвятили себе благородній справі лікування людей і підготовки молодих медиків. Присутнім показали зворушливі відеофільми про історію й сьогодення академії, лікарів, котрі в різні часи та епохи стояли й стоять на варті людського здоров’я і життя.

Ювілярів привітали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, міський голова Полтави Олександр Мамай, заступник директора Департаменту кадрової політики, освіти та науки, протидії корупції Міністерства охорони здоров’я України Михайло Стрельніков. Він виголосив вітальне слово від міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка, вручив працівникам академії почесні відзнаки МОЗ України.

Олександр Удовіченко наголосив, що у колективі закладу роблять все, аби студенти, молоді лікарі пам’ятали про фундаторів вузу, ветеранів праці, відомих лікарів і науковців, знали і розвивали традиції навчального закладу: “Тут працює колектив однодумців, який є осередком знань і високої культури, взірцем для наслідування. Спасибі вам від усієї полтавської громади, довгих і щасливих вам десятиліть”.

 Іван Момот висловив працівникам і ветеранам медакадемії вдячність за активну життєву позицію, нелегку сумлінну працю. Зазначив, що добрі справи викладачів, студентів, випускників академії повертаються до них сторицею. Те, що з кожним роком академія розширює діапазон підготовки кваліфікованих медичних кадрів для України, зарубіжних країн, підносить імідж не тільки УМСА, а й всього полтавського краю. “Медакадемія давно стала візитівкою Полтави й України, – підкреслив він. – Велика вдячність вам за те, що поєднуєте діяльність педагога, науковця і практикуючого лікаря”.

Олександр Мамай побажав, аби студенти, молоді медики завжди радували наставників своїми успіхами й досягненнями і не переривався зв’язок поколінь, життєвої мудрості й фахової майстерності.

Велика група викладачів УМСА отримала відзнаки облдержадміністрації, обласної ради, Полтавського міськвиконкому, подяки ректора тощо.

Привітали ювілярів керівники вищих навчальних закладів Полтави – голова ради ректорів ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації Полтавського регіону, ректор ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, депутат обласної ради Володимир Онищенко, ректор ПУЕТ Олексій Нестуля, ректор ПНПУ

ім. В.Г. Короленка Микола Степаненко, в.о. ректора ПДАА Валентина Аранчій. Приїхали й почесні гості – представники Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського, медичних вузів із Тбілісі, Харкова, Києва, Львова, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Луганська, Вінниці, з якими полтавську медакадемію пов’язують дружні зв’язки. І подарунків винуватці свята отримали багато – комп’ютери, картини, статуетку Святого Георгія, кошти від профспілок на костюми для учасників художньої самодіяльності… Вітали колектив керівники медичної галузі області та міста, представники медичної громадськості, профспілки медиків, медичних коледжів області, ветерани-медики, колишні випускники. Емоційними були виступи ветерана праці, професора Таїсії Петрівни Срипнікової та випускника академії Сергія Радлінського.

Підготували чимало цікавих концертних номерів і в стилі ретро (приміром, шквал аплодисментів зібрав ВІА “Метроном”, що діяв у медінституті в 1980-х роках), і сучасних – у виконанні як професійних артистів, так і талановитих викладачів та студентів УМСА.

У рамках відзначення 90-річчя медакадемії пройшла міжнародна науково-практична конференція “Інноваційні технології в стоматології та клінічній медицині”. До Полтави приїхали фахівці з Німеччини, Грузії, а також з різних регіонів України. Обговорили проблеми галузі за тривалий час. У рамках конференції працювала виставка медичних препаратів.

З нагоди ювілею академії створено також яскравий святковий буклет про здобутки закладу за дев’ять десятиліть.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.