Із газом – житиме село!

А розділити з ними радість прибули заступник голови обласної державної адміністрації Борис Галушко, голова районної державної адміністрації Сергій Сушко, заступник голови райради Олександр Перепелиця, представники будівельних і обслуговуючих організацій.

Довго чекали цієї події селяни. Як сказав Хорішківський сільський голова Леонід Невідомий, відкриваючи урочисту церемонію, ще у 2005 році в Костівці було створено кооператив “Хутірець”, у який об’єдналися всі бажаючі газифікувати свої оселі. Тоді їх виявилося 12. Така кількість була замалою, щоб домогтися виділення коштів із бюджету, тому справа далі не пішла. І лише тепер мрія стала дійсністю.

Голова райдержадміністрації Сергій Сушко привітав усіх жителів села і побажав, щоб в їхніх оселях були тепло, затишок, радість і достаток.

– Сьогодні ми є свідками того, як на ділі реалізуються задекларовані Президентом України зобов’язання щодо покращення життя людей, – сказав, вітаючи селян, заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко. – Газифікація віддалених сіл – один із пріоритетних напрямків розвитку всіх сіл і селищ України. І це не порожні слова, а підтвердження того, що, виконуючи свої обіцянки, влада конкретними справами доводить: вона працює на людей і для людей.

Газифікація села передбачала значний обсяг робіт: побудовано підвідний газопровід протяжністю близько 4 км та проведено вуличні газові мережі по селу довжиною 3,5 км. Кошти у сумі близько 4,5 млн грн були виділені НАК “Нафтогаз України” відповідно до додаткової угоди між цією компанією та облдержадміністрацією.

– Наступного тижня ми розпочинаємо благоустрій сільських вулиць, – зауважив представник підрядної організації Валерій Бєлозерцев.

Грамотами райдержадміністрації та районної ради за сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток соціальної інфраструктури Козельщинського району були нагороджені директор підрядної організації

ТОВ “Виробничо-технічне підприємство “Теплоенергопром” (м. Харків) Юрій Кондратенко, Хорішківський сільський голова Леонід Невідомий, майстер ТОВ “Виробничо-технічне підприємство “Теплоенергопром” Роман Пономарьов.

Кульмінацією свята стало запалення символічного голубого вогника. Учасники художньої самодіяльності Козельщинського районного Будинку культури подарували присутнім на святі концерт.

А першу яєчню з допомогою газу засмажили в господарстві Петра Шатунова.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.