Відроджуються іконостас, храм, віра…

Завдяки їхньому сприянню було встановлено куполи над собором, зведено дах над монастирською зимовою церквою, проведено газ до монастиря, відремонтовано келії для послушниць. А головне – до храму повернувся надзвичайної краси небесно-блакитний мармуровий іконостас. Його відроджують за всіма канонами православної церкви найкращі майстри з Воронежа та Тули. Ікони виготовляють талановиті іконописці з Почаївської лаври. Кожна з них – витвір мистецтва. Всього іконостас вміщує 105 ікон.

Нещодавно шість із них храму подарував Володимир Матицин. Під час урочистостей із цієї нагоди меценат висловив переконання, що ще шість ікон будуть готові до початку весни наступного року. Адже 6 березня вся духовна громада відзначає день Козельщинської Божої Матері. Тоді й можна буде побачити повністю відновлений іконостас собору в усій красі.

Володимир Матицин нагороджений орденом «1020-річчя Хрещення Русі». Це свідчить про те, що церква та предстоятель УПЦ митрополит Володимир цінують труди цієї людини на благо православної віри.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.