Два полюси Комсомольська

Як наголосив голова Громадської ради Володимир Голуб, визначені завдання очолювана ним структура реалізовує у цілковитому взаєморозумінні з органами влади, як обласними, так і на місцях. «Це приклад того, як влада співпрацює з громадськістю. Влада нас розуміє, до нас прислуховується, тому й результат має бути позитивним, адже нині без думки громади не можна вирішити жодного з актуальних питань. Важливим моментом є і той факт, що запроваджена тісна співпраця з обласною радою. Члени Громадської ради мають змогу бути присутніми на всіх засіданнях комісій облради і навпаки. Це дає нам можливість бути завчасно поінформованими, які саме питання виносять на розгляд депутатів, й відповідно на них реагувати».

Задля більшої ефективності у ГР пішли шляхом проведення своїх засідань на виїзді. Зокрема останнє з них днями відбулося у Комсомольську. Було розглянуто два досить актуальних питання щодо проблем галузі охорони здоров’я та довкілля на теренах області й шляхів їх розв’язання. У роботі засідання взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, міський голова Комсомольська Сергій Супрун, начальник Головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, керівники закладів охорони здоров’я Кременчука, Комсомольська та прилеглих районів області.

Місто Комсомольськ Олександр Коваль назвав піонером у реформуванні галузі охорони здоров’я, створенні амбулаторій сімейної медицини та розвитку приватної медичної практики. З іншого боку – це монопрофільне промислове місто, з яким пов’язано чимало екологічних проблем, які постійно хвилюють громадськість. Дізнатися більше про кожну з них і детальніше ознайомитися з позитивним досвідом і мало на меті виїзне засідання, наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Зокрема Віктор Лисак ознайомив учасників зібрання з основними напрямами та показниками діяльності медичної галузі області, детально проаналізував фінансування та питому вагу витрат на охорону здоров’я Полтавщини по кожному з них (заробітна плата, медикаментозне забезпечення, енергоносії, харчування тощо). Також закликав до об’єднання зусиль працівників закладів охорони здоров’я та представників громадських організацій у формуванні здорового способу життя різних верств населення.

Керівники закладів охорони здоров’я Комсомольська розповіли про напрацьований досвід, відповіли на запитання колег і громадського активу.

Про екологічну політику області доповів перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області Анатолій Мусійчук. З досить цікавою й насиченою лекцією з цього питання виступив і голова постійної комісії ГР з питань охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів професор Юрій Голік.

З обох питань члени ГР ухвалили відповідні рішення. По завершенні пленарного засідання вони мали змогу відвідати одну із приватних амбулаторій сімейної медицини, переглянути експозицію музею Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, з висоти оглядового майданчика ознайомитися з виробничим процесом у кар’єрі цього підприємства.

Крім цього, Громадська рада Полтавщини вирішила направити звернення до ВР України, Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, інститутів Європейського Союзу, Ради Європи та ОБСЄ щодо занепокоєння можливим зривом ухвалення в Україні демократичного законопроекту «Про громадські організації», вже проголосованого Парламентом у травні.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.