Повняться засіки

Сільгосппідприємства області також розпочали обмолот кукурудзи на зерно (зібрано качанисту майже на 43 тис. га), середня урожайність становить близько 65 центнерів з гектара. В агроформуваннях Машівського, Новосанжарського, Глобинського районів її намолочують понад 83 ц/га. Цукрові буряки викопано більш як на 11 тисячах гектарів, середня урожайність – 394 ц/га. А буряківники Лохвицького, Лубенського, Глобинського та Семенівського районів накопують солодких коренів по 450 і  більше центнерів з гектара. Близько 90% зібраних цукрових буряків вивезено для переробки на цукрозаводи області.

У господарствах також триває обмолот соняшнику, його зібрано більш як на половині відведених площ (майже 137 тис. га), середня урожайність – трохи більше 23 ц/га, та сої, яку обмолочено приблизно на 40 відсотках площ.

Під посів озимих культур підготовлено 320 тисяч гектарів при завданні 350 тис. га. Озимі пшеницю, жито і ячмінь посіяно більш ніж на 100 тисячах гектарів. На 14,6 тис. га посіяно озимий ріпак. Завершується заготівля кукурудзи на силос та зелений корм.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.