Митники поповнюють Державний бюджет

На прес-конференції констатувалося, що за означений період у Полтавській митниці перерахування до Державного бюджету України митних податків і зборів збільшилися у 2 рази, або на 0,7 мільярда гривень. У вересні цього року заплановано перерахувати до державної скарбниці рекордну суму – майже 260 мільйонів гривень. Такі суттєві результати роботи з виконання бюджетних завдань досягнуто вперше за увесь час роботи Полтавської митниці.

З початку року установою здійснено митний контроль та оформлення майже 26,5 тисячі вантажних митних декларацій. Це в 1,2 разу більше, ніж за відповідний період 2010 року. Вартісні обсяги експортно-імпортних операцій, здійснених суб’єктами підприємницької діяльності по зоні діяльності митниці протягом 8 місяців ц.р., склали 2,8 млрд дол. США, що практично у 2 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Протидія контрабандному переміщенню товарів і, як наслідок, захист внутрішнього ринку є ще однією важливою складовою роботи митних органів. У активі митниці в поточному році – порушення п’яти кримінальних справ та заведення 110 справ про порушення митних правил (ПМП). Вартість предметів правопорушення по кримінальних справах склала понад 11 млн грн, по справах про ПМП – майже 4 млн грн. Внаслідок розгляду справ про порушення митних правил керівництвом митниці на порушників накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафів на суму 192 тис. грн.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Полтавської митниці є підтримка партнерських відносин із сумлінними суб’єктами бізнесу. З цією метою вживаються заходи щодо скорочення часу проведення митних процедур, дотримання чітких часових нормативів при митному оформленні вантажних митних декларацій. Продовжується робота з формування “білих” та “зелених” списків сумлінних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності для подальшого внесення їх до Реєстру підприємств, до товарів і транспортних засобів яких установлено спрощений порядок застосування процедур митного контролю та митного оформлення. Нині 12 підприємств Полтавської області вже користуються режимом сприяння.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.