На ланах області

На більш як двох третинах площ зібрано гречку, валовий збір зерна при середньообласній урожайності понад 11 ц/га складає 12,2 тисячі тонн (торік – майже 6 тис. т). Сільгосппідприємства області також завершують заготівлю кукурудзи на силос і зелений корм.

У господарствах переважної більшості районів розпочали обмолот кукурудзи на зерно (її середня врожайність становить майже 70 центнерів з гектара)  та збирання цукрових буряків, які вже викопано на площі близько 7,2 тисячі гектарів (урожайність – 375 ц/га). А в агроформуваннях Лубенського та Глобинського районів накопують, відповідно, по 450 і 437 ц/га.

На ланах області також триває обмолот соняшнику, його зібрано приблизно на 90 тисячах гектарів (майже 38%), середня врожайність – понад 23 ц/га, та сої, яку обмолочено приблизно на  31 відсотку площ.

Під посів озимих культур підготовлено близько 285 тисяч гектарів площ (при прогнозованих 350 тис. га). Озимі пшеницю, жито й ячмінь посіяно майже на 32 тисячах гектарів. Ще на 14,3 тис. га посіяно озимий ріпак.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.