Розглянуто зміни до бюджету

Комісія розглянула та підтримала проекти регіональних програм: обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2011–2015 роки, регіональної Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Полтавської області на 2011–2014 роки, обласної Програми “Питна вода Полтавщини” на 2011–2020 роки, комплексної Програми розвитку малого підприємництва у Полтавській області на 2011– 2012 роки.
Депутати схвалили зміни до показників обласного бюджету на 2011 рік, перелік природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2011 році, зміни до додатка обласної Програми будівництва сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям на 2011 рік. Як повідомив заступник начальника головного фінансового управління Павло Кропивка, на утримання установ обласного значення, проведення заходів та формування бюджету розвитку за рахунок вільного залишку бюджетних коштів на початок року спрямовується 30,5 млн грн. За рахунок розподілу залишку коштів збільшуються видатки на охорону навколишнього середовища на 16,5 млн грн.
Комісія підтримала проект рішення про погодження отримання кредиту ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” у ВАТ “Державний ощадний банк України” терміном до 5-ти років у сумі близько 30 млн грн на проведення модернізації діючого обладнання котелень. Як доповів генеральний директор “Полтаватеплоенерго”, депутат обласної ради Володимир Чернявський, прийняття та реалізація цього рішення дозволить підприємству покращити якість послуг, сприятиме підвищенню ефективності процесів вироблення теплової енергії. Члени комісії розглянули також інші питання.
***
Засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр вів голова комісії Олександр Залужний. У роботі засідання комісії взяв участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Депутати розглянули проекти сесійного рішення про надання гірничого відводу для розробки родовищ корисних копалин кільком підприємствам. Внесення цих питань на розгляд сесії підтримали за умови уточнення в договорах про співробітництво і взаємодопомогу між територіальними громадами та підприємствами сум матеріальної допомоги на економічний та соціальний розвиток територій, де плануються розробки родовищ. Володимир Марченко запропонував у подальшому при розгляді подібних питань запрошувати на засідання голів територіальних громад для більш детального вивчення питань щодо розміру необхідної матеріальної допомоги.
Депутати також підтримали проект звернення постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр до Верховної Ради України щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України про зарахування 10 відсотків рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат у місцеві бюджети до бюджетів розвитку регіонів, на території яких знаходяться виробничі потужності з видобутку вуглеводнів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.