Громадську думку буде враховано

Зазначеними рекомендаціями конкретизовано шляхи удосконалення реформування пенсійної системи, які повинні базуватися на системних засадах з урахуванням вивченого та адаптованого до українських умов досвіду інших країн.
Пенсійну реформу передбачено поглибити принципами соціальної справедливості, прийнятності, розуміння та підтримки широкими верствами населення, а також підвищенням зацікавленості й відповідальності громадян за свій добробут у літньому віці. Нововведення вимагають більшої економічної обгрунтованості та фінансової спроможності, сприяння зростанню національних заощаджень та економічному розвитку країни, захищеності від політичних ризиків. У подальшому реформування пенсійної системи проводитиметься одночасно зі створенням економічних передумов у вигляді зростання виробництва, зміцнення фінансового стану підприємств, розширення зайнятості населення, мінімізації прихованого безробіття та тіньової зайнятості.
Запропоновані парламентом заходи також розширять і базу сплати пенсійних внесків за рахунок охоплення пенсійним страхуванням усіх категорій юридичних і фізичних осіб, скасують пільги у сплаті страхових внесків, введуть заборону в запровадженні нових пільг у виплаті пенсій без визначення джерел їх фінансування.
Механізм реалізації демографічної політики буде більш зорієнтованим на ринкові важелі ресурсного й організаційного забезпечення та формування об’єктивної суспільної оцінки демографічних процесів. Пріоритетною та постійною стане інформаційна робота щодо цілей пенсійної реформи та організації її впровадження, особливо щодо загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи серед тих, для кого вона призначена, – молоді віком від 18 років.
Вищезгаданою парламентською постановою рекомендовано Кабінету Міністрів України, Національному банку України, Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку та Фонду державного майна України здійснити ряд додаткових організаційних заходів з пенсійної реформи. Такі заходи будуть спрямовані на розробку і впровадження додаткових нормативно-правових актів щодо збільшення надходжень до Пенсійного фонду та збалансування його бюджету, відновлення соціальної справедливості у солідарній пенсійній системі, подальшого вдосконалення системи недержавного пенсійного забезпечення, запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, спрощення механізмів валютного регулювання щодо інвестицій пенсійних активів та фінансових інструментів для функціонування накопичувальної пенсійної системи.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.