Навчання і спорт

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

– Це дуже хороша ідея, яка виникла у депутатів обласної ради, зокрема у голови Олександра Удовіченка та у ради ректорів вузів нашого регіону, – зробити спільний проект “Школа майбутнього депутата”. Він поєднує інтереси і депутатів, і студентського самоврядування. Вже відбулося кілька занять у цій школі. І вже вдруге ми збираємося тут, на базі навчальних закладів, в оздоровчому комплексі “Ворскла”, для того, щоб поєднати корисне з приємним: навчання і тренінги зі спортивними змаганнями та відпочинком на свіжому повітрі, – розповів ректор ПНТУ ім.Ю.Кондратюка, професор, голова ради ректорів вищих навчальних закладів Полтавського регіону, депутат обласної ради Володимир Онищенко. – Тренінг присвячений якості вузівських газет, адже кожний навчальний заклад має свою газету, а в ньому – студентську сторінку. Приємно, що за ініціативою обласної ради, і безпосередньо начальника інформаційно-аналітичного відділу Ірини Дудки, сюди запрошені й представники ЗМІ, щоб поділитися з молоддю досвідом – як краще робити вузівські газети. Думаю, така зустріч буде корисною.
Зустріч справді виявилася корисною. На семінарі-тренінгу студентський актив і журналісти обмінялися думками з приводу ролі вузівських газет у житті студентської громади; створення, розповсюдження і цікавого наповнення газет навчальних закладів. Зокрема, зійшлися на думці, що сторінки, призначені для молодіжної аудиторії, треба робити легкими для сприйняття, яскраво ілюстрованими, писати про те, що хвилює й цікавить студентство. Приміром, майбутня професія і працевлаштування, проблеми студентської сім’ї, гуртожиток, здоров’я, дозвілля. Обговорили й те, як визначається центральна тема газети чи сторінки; чи складно знайти авторів, дописувачів студентських газет у вузах; як оперативніше оновлювати інформацію на сайтах вузів.
Ставили запитання, разом шукали відповіді, сперечалися, представляли вузівські газети. Відбувся майстер-клас “Ази газетної науки”. А потім представники різних вузів сформували три збірні команди і спробували експромтом видати спільний продукт, врахувавши все почуте на тренінгу. Кожна газета – “У форматі”, “Студ         Times” і “Цегла” – отримала приз у різних номінаціях.
Після занять і тренінгів – активний відпочинок. На спортмайданчиках табору “Ворскла” розгорнулися баталії з міні-футболу, волейболу, баскетболу і настільного тенісу. До збірних команд студентів і журналістів приєдналися депутати обласної ради Володимир Онищенко, Ірина Максимішина, Віктор Пожечевський, Валерій Пархоменко, Юрій Цомартов,  Василь Сільчук, Юрій Шляховий. Учасників зустрічі привітав голова обласної ради Олександр Удовіченко:
– Традиції треба розвивати. Те, що було започатковано в минулому році, продовжимо і сьогодні. То добра традиція, коли депутати обласної ради і студенти вузів Полтави і Кременчука проводять дискусії, змагаються на спортивних майданчиках, стаючи таким чином ближчими один до одного. Думаю, спільно проведений час принесе всім лише позитивні емоції. Вітаю представників ЗМІ нашої області з наступаючим Днем журналіста і думаю, що для них сьогодні теж буде свято.
Депутати вибороли першість у волейболі й тенісі, в баскетболі “перемогла дружба”, а перемогу в турнірі з міні-футболу, де точилася найзапекліша боротьба, святкувала збірна ЗМІ. Найактивнішими на спортмайданчиках були представники “Зорі Полтавщини” та ОДТРК “Лтава”.
Враженнями поділилися депутати обласної ради.
Василь Сільчук:
– Думаю, такі зустрічі корисні. Звичайно, нам приємно зустрічатися з молоддю, відчувати стан її душі, бачити, чим вона живе. Я скажу, що раніше в навчальних закладах приділяли більше уваги фізичному розвитку молоді. У нас було гасло: “В здоровому тілі – здоровий дух”, і чим більше займалися спортом, тим були активнішими в інших справах.
Юрій Цомартов:
– Враження прекрасні. Щоправда, повинен сказати, що спортивна підготовка молоді невисока. Ми набагато старші й нарівні грали зі студентами. А взагалі тут чудово, дуже сподобалась база університету, проведено все на високому рівні. Спілкування депутатів зі студентами, журналістами допомагає знайти взаєморозуміння.
Студенти ПНТУ підготували для гостей концертно-розважальну програму з номерами КВК. А потім всі разом залюбки скуштували смачної каші з польової кухні.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.